7.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

PRIBOJSKA BOLNICA NEĆE VIŠE POD „UŽIČKU KAPU“

AZURA
Najveća zdravstvena ustanova u opštini na Limu sa novim menadžmentom pokušava da pronađe izlaz iz krize. „Lek“ – formiranje Zdravstvenog centra u Priboju. 
Najbolja potvrda neveselog stanja u pribojskoj Opštoj bolnici je činjenica da su se, za samo četiri meseca, na čelu ustanove promenila tri direktora, a poslednji je u „vruću“ fotelju seo dr Dragan Pjevčević.

Da bi započeo preko potrebni oporavak, novi čelnik se odmah sastao sa predstavnicima lokalne samouprave i upoznao ih sa zatečenim stanjem, te svim problemima koji muče ovu nekada renomiranu zdravstvenu ustanovu, pa je zajedniči zaključeno da jedino trajno rešenje predstavlja rad na formiranju Zdravstvenog centra u Priboju, odnosno odvajanje od užičke ustanove koja do sada nije dovoljno vodila brigu o ovdašnjoj Opštoj bolnici. Ipak, ova ideja će morati da sačeka donošenje novog Zakona o zdravstvu – čije se usvajanje očekuje do kraja godine – čiji nacrt opštinama koje na svojoj teritoriji imaju dom zdravlja i bolnicu dozvoljava da formiraju samostalni Zdravstveni centar.

Predsednik opštine Lazar Rvović je tokom pomenutog sastanka podsetio na sve dosadašnje napore lokalne samouprave, koja je godinama pozitivno odgovarala na zahteve bolnice i doma zdravlja – pomažući njihov rad znatnim sredstvima. I on je, međutim, sa žaljenjem konstatovao da ni takav primer razumevanja i podrške nije bio dovoljan za prevazilaženje nagomilanih problema, pa se složio da je potrebno pronaći dugoročno rešenje, prvenstveno kroz promenu statusa ovih ustanova.

Izvor: „Večernje novosti“

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla