9.1 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Pribojac Jovica Spajić najbolji kad je najteže

Ultramaratonac Jovica Spajić, rođeni Pribojac, pobednik je jednog od najtežih svetskih ultramaratona „Arrowhead Ultra 135“, održanog u Sjedinjenim Američkim Državama. Spajić je na cilj stigao zajedno sa Skotom Hobergom (Scott Hoberg) iz SAD. Njih dvojica su stazu dužine 135 milja (nešto više od 217 kilometara) prešli za 36 sati i 9 minuta, u veoma teškim vremenskim uslovima.

Trka se održava u severnom delu Minesote, blizu granice sa Kanadom, u najhladnijem delu godine, kada se temperature, neretko, spuštaju ispod -30°C, što je bio slučaj i sada. Zato se ova trka ubraja među najteže na svetu, a da je završi uspeva manje od pola učesnika.

Primera radi, 2014. godine kroz cilj je prošlo samo oko 35% takmičara i takmičarki, koji trče, voze biciklo, ili koriste skije, zavisno od kategorije u kojoj su prijavljeni.

Jovica Spajić je rođen 1987. godine u Priboju. Nakon završene Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, radi kao policijski službenik u Priboju do 2008. god, nakon čega postaje pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), gde radi i danas.

Učestvovao je u skoro svim najvažnijim svetskim ultra trkama, od „Yukon Artic Ultra“ gde je pretrčao 700 kilometara po Arktičkom krugu, na temperaturama od -50°C, do „Sahara race“, u kojoj je prešao 250 kilometra u namibijskom delu Sahare, gde su temperature bile više od 50°C.

2017. god. pobedio je u legendarnoj trci „Jungle Marathon“, verovatno najtežem ultramaratonu na svetu. Sa prijateljima je osnovao trkačku zajednicu „Ultra trkač Srbija“ koja sada broji preko 2.000 članova.

Više detalja o Jovici možete saznati na www.jovicaspajic.com

Izvor: gradprijepolje.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla