Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Pribojac Jovica Spajić najbolji kad je najteže

Ultramaratonac Jovica Spajić, rođeni Pribojac, pobednik je jednog od najtežih svetskih ultramaratona „Arrowhead Ultra 135“, održanog u Sjedinjenim Američkim Državama. Spajić je na cilj stigao zajedno sa Skotom Hobergom (Scott Hoberg) iz SAD. Njih dvojica su stazu dužine 135 milja (nešto više od 217 kilometara) prešli za 36 sati i 9 minuta, u veoma teškim vremenskim uslovima.

Trka se održava u severnom delu Minesote, blizu granice sa Kanadom, u najhladnijem delu godine, kada se temperature, neretko, spuštaju ispod -30°C, što je bio slučaj i sada. Zato se ova trka ubraja među najteže na svetu, a da je završi uspeva manje od pola učesnika.

Primera radi, 2014. godine kroz cilj je prošlo samo oko 35% takmičara i takmičarki, koji trče, voze biciklo, ili koriste skije, zavisno od kategorije u kojoj su prijavljeni.

Jovica Spajić je rođen 1987. godine u Priboju. Nakon završene Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, radi kao policijski službenik u Priboju do 2008. god, nakon čega postaje pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), gde radi i danas.

Učestvovao je u skoro svim najvažnijim svetskim ultra trkama, od „Yukon Artic Ultra“ gde je pretrčao 700 kilometara po Arktičkom krugu, na temperaturama od -50°C, do „Sahara race“, u kojoj je prešao 250 kilometra u namibijskom delu Sahare, gde su temperature bile više od 50°C.

2017. god. pobedio je u legendarnoj trci „Jungle Marathon“, verovatno najtežem ultramaratonu na svetu. Sa prijateljima je osnovao trkačku zajednicu „Ultra trkač Srbija“ koja sada broji preko 2.000 članova.

Više detalja o Jovici možete saznati na www.jovicaspajic.com

Izvor: gradprijepolje.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Кикорики“ и „Човек по имену Ото“ – Културни центар Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији данас киша, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА