ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

При крају грађевински радови на објекту новог вртића, истовремено реконструкција „Невена“

150 милиона динара вредни су радови изградње новог вртића у насељу Царина, које град финансира сопственим средствима. У току су завршни грађевински радови на том објекту, а истовремено ради се и комлетна реконструкција вртића Невен средствима града и Министарства рударства и енергетике. Завршетком овог новог објека и отварањем вртића у Кремнима и Злакуси у Ужицу ће бити укинута листа чекања и свако дете у граду имаће своје место у вртићу.

Према речима директора ЈП “Ужице развој” Милоша Миливојевића, који је обишао радове на објекту новог вртића на Царини, у току су завршни грађевински радови.

“Завршене су све инсталације, водоводне, канализационе, електроинсталације, подна кошуљица, у току је израда фасаде са термоизолацијом и од 1. јуна крећемо са гипсарским радовима и изради плафона. Очекујемо да до 1. августа сви радови на овом објекту буду готови, након чега се приступа опремању, партерном уређењу, изради елабората и прибављању сагласности надлежног министарства како би овај нови објекат капацитета око 200 места почео са радом”.

Миливојевић подсећа да се истовремено са радовима на овом објекту, одвијају и радови на комплетној енергетској санацији вртића “Невен”.

“Енергетска санација вртића Невен вредна је 36 милиона динара и финансирају је град Ужице и Министарство рударстсва и енергетике, а подразумева замену столарије израду фасаде са термоизолацијом и успостављање система лед расвете у унутрашњости објекта”.

Он подсећа да је у претходном периоду урађено доста тога по питању проширења капацитета Предшколске установе Ужице, почев од доградње вртића “Маслачак” у Севојну, изградње вртића на Белој Земљи и адаптације простора у три основне школе у граду до отварања првог сеоског вртића.

“Поносни смо на вртић који смо отворили у Карану, завршили смо адаптацију простора и ускоро отварамо вртић у Кремнима. Такође, у току је израда пројекта за вртић у Злакуси. Врло близу смо оставрења циља да свако дете у Ужицу има своје место у вртићу”, закључује Миливојевић.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери