ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Преживели пад џипа са моста у реку: Четворица Нововарошана кренула по бадњак, па колима слетели са пута

Позвали су Хитну помоћ која је превезла повређене и полицију која је зауставила саобраћај и пут држала затвореним док лед није попустио
Четворица Нововарошана, старих од 35 до 59 година, правим чудом су на Бадње јутро преживели пад џипом са моста у ледену реку Злошницу која се улива у Златарско језеро.

Један од њих је због повреда пршљенова превежен на ВМА, други је после указане помоћи пуштен на кућни опоравак, док су двојица прошли без повреда.

Нешто иза пет сати скренули су са магистралног на некатегорисани асфалтни пут ка засеоку Врлан како би секли бадњаке. Иако је температура била изнад нуле, коловоз је био прекирвен ледом као стакло.

-На низбрдици сам изгубио контролу над џипом који је као стрела полетео наниже. Клизали смо путем неких 60 метара до моста на Злошници на који се улази из благе десне кривине и одалте смо, са висине од око четири метра, слетели у реку која је на том месту широка два-три метра, а дубока 30-40 центиметара – испричао је за „Блиц“ Нововарошанин који је управљао џипом.

Возило је, каже он, пало на бок и потпуно се смрскало, а њих четворица су се, иако ошамућени и угровани, из олупине извукли кроз врата сувозача. Срећна околност за њих је да водостај Злошнице није био висок као што зна да буде.

Позвали су Хитну помоћ која је превезла повређене и полицију која је зауставила саобраћај и пут држала затвореним док лед није попустио.

-Пут којим смо се кретали осим ка Врлану води и ка селу Вилови. Без обзира што је некатегорисан, њиме свакодневно пролази немали број људи, а опет нити је био посут ризлом, нити дуж њега постоји одбојна ограда, због чега прети опасност. Због тога је овде и раније долазило до удеса – испричао је Нововарошанин.

Телеграф.рс / Фото: Схуттерстоцк/Илустрација

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

На територији ПУ Пријепоље од почетка године евидентирано 21 одсто више саобраћајних прекршаја него лане

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА