ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Презентација Стручног методолошког упутства израђеног у оквиру пројекта “Подршка подстицајном родитељству”

У складу са својом улогом и постављеним циљевима пружања помоћи и подршке својим члановима да проширују своја практична и теоријска знања, Комора медицинских сестара и здравствених техничара Србије је помогла и финансирала штампање Стручно методолошког упутства за спровођење кућних посета поливалентне патронажне службе породицама са трудницама и са децом. Упутство је данас представљено медицинским радницима 28 Домова здравља из четири округа током стручног скупа у Великој сали Градске куће у Ужицу. Све учеснике скупа поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Стручно методолошко упутство за спровођење кућних посета поливалентне патронажне службе породицама са трудницама и са децом бави се приступима, методама и садржајима рада током кућних посета, пружа смернице у спровођењу кућних посета као и адекватну негу у кућним условима.

Уз захвалност свим медицинским радницима на свему што чине у очувања здравља суграђана, а нарочито трудница и деце, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић похвалила је и њихово ангажовање и тежњу ка сталном усавршавању и подизању квалитета услуга које пружају. Према њеним речима подршка града за овакве и сличне пројекте не доводи се у питање, јер повећање наталитета и подршка родитељству у самом су врху листе приоритета.

“Док се ви трудите да будућим мамама и њиховој деци пружите неопходну негу и подршку из угла медицинских радника ми радимо на остваривању свих њихових права. Поред родитељског и дечијег додатка које им обезбеђује држава, град издваја 15 хиљада динара за сваку новорођену бебу, док мамама трећег и сваког следећег детета следује и додатних 60 хиљада динара. Такође 60 хиљада динара добијају и незапослене породиље. За сваку бебу обезбеђено је и аутоседиште уз обуку за монтажу и правилну употребу истог у Црвеном крсту Ужице. Мислимо и на наше ђаке прваке којима такође следује по 15 хиљада динара а поклон честитке обнезбедили смо за прворођену бебу у свакој календарској години и све бебе рођене на Дан града 9. октобра. Треће и свако следеће дете у породици има право на бесплатан боравак у ужичким вртићима а за оне нешто старије град издваја средства за стипендије. Пратимо и награђујемо њихове школске и спортске успехе. Дакле, имамо заједнички циљ и сви заједно тежимо ка испуњењу. Зато се радујем и оваквим пројектима, који ће допринети јачању породице и што безбрижнијем одрастању наше деце”, поручила је градоначелница окупљеним здравственим радницима.

Стручно методолошко упутство које је презентовано здфравственим радницима из четири округа, усвојила је Посебна радна група Министарства здравља Републике Србије за унапређење рада поливалетне патронажне службе и израђено је у оквиру пројекта “Подршка подстицајном родитељству” које се спроводи уз подршку ЛЕГО фондације, а у оквиру Програма сарадње УНИЦЕФ-а у Србији, Министарства здравља Републике Србије и Градског завода за јавно здравље Београд.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа