ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

Такозвана берза за селидбу пчела сада постоји и у Бечу. Идеја је једноставна: људи или предузећа који поседују веће цветне површине нуде их онлајн, а пчелари потом селе своје кошнице тамо. Берза за селидбу пчела требало би да донесе предности како пољопривреди, тако и пчеларству
Боље опрашивање биљака пчелама значи већи принос, објаснио је председник Бечког удружења за узгој пчела, Курт Кротендорфер. Поре тога тиме се доприноси очувању здравља екосистема.

Нова платформа, која је бесплатна, требало би да помогне пчеларима у Бечу (око 700) да брзо и неформално пронађу површине за своје кошнице. „За пчеларе су интересантни, на пример, уљана репица и сунцокрет, јер доносе добар принос и добар мед за пчеле“, рекао је Кротендорфер. Оператер берзе за селидбу пчела је Пољопривредна комора, а платформа је сада доведена у Беч у сарадњи са градском управом. До сада је берза за селидбу пчела постојала у Доњој и Горњој Аустрији. То је једна „дејтинг“-платформа за пчеле и цвеће, тако је идеју берзе за селидбу пчела описао председник Бечке пољопривредне коморе Норберт Валтер.

Члан градског већа за животну средину Јирген Чернохорски апеловао је на бечка пољопривредна предузећа и пчеларе да појачано користе берзу. Оптимално опрашивање многих биљака од виталног је значаја за градску пољопривреду која је прилагођена клими, са високим уделом органских производа, а пчеле такође повећавају биодиверзитет, истакао је Чернохорски.

Каматица

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)