Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Preporuka Ministarstva prosvete školama

SRBIJA – Ministarstvo prosvete Srbije izdalo je posebne preporuke šklama zbog korona virusa koje treba primenjivati kako bi se sprečilo širenje virusa.

Potrebno je redovno održavanje školskog prostora, provetravanje učionica, čišćenje dvorišta i učionica i redovno pražnjenje korpi za otpatke, koristeći rukavice. Pranje i dezinfikovanje podova, zidova, vrata i površina klupa, redovno snabdevanje tečnim sapunom toaleta, učionica i trpezarija i podsticanje učenika na pranje ruku.

Preporučiti učenicima i odraslima da ne dodiruju oči, usta i nos neopranim rukama, da ne razmenjuju hranu i ne koriste iste flašice za vodu, a upotrebljene papirne maramice i ubruse da redovno odlažu u korpe za otpatke.

U preporuci MInistarstva prosvete dalje stoji da je neophodno planirati časove odeljenskog starešine u svim razredima i posvetiti ih održavanju lične higijene i neposrednog okruženja, ali i komunikaciji koja nije podložna panici i širenju neproverenih informacija.

Preporučuje se roditeljima i učenicima da odlože proslave i druženja, planirati aktivnosti učeničkog parlamenta koje će podsticati učenike na redovno održavanje lične higijene i održavanje školskog prostora.

Iz Ministarstva prosvete predlažu da ove preporuke o preventivnim aktivnostima budu postavljene na sajtovima škola te da se u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti planiraju, u skladu sa predmetnom oblašću, vaspitno-zdravstvene teme odnosno da se učenici upoznaju sa putevima virusnih infekcija.

Izvor: zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА