ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Преминуо Стефан (24) који је ујединио Србију: У болницу у Турској отишао уз песму, али је болест била јача

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

Стефан Авакумовић (24), младић из Београда који је отишао по помоћ у Турску за лечење од карцинома дебелог црева, преминуо је у болници, потврдила је за Телеграф његова породица.

Младић је, на жалост, изгубио битку са карциномом дебелог црева. Пут у ову земљу је јако тешко поднео, примио је крв и ране су му се отвориле, а требало је да му буде урађен и преглед скенером.

Подсећамо, овај младић, око чије се судбине ујединила цела Србија, отпутовао је 18. априла у Турску и испраћен је аплаузима и песмом својих пријатеља, другара са фолклора и најмилијих.

– Када су га изнели из куће, певао је. И онда су сви запевали са њим у један глас – рекла је тада једна од његових другарица.

Испред санитета у ком је лежао младић ког сваки покрет боли, хармоникаш је засвирао „Нека пева ова кућа“, што су окупљени сви прихватили, призивајући Стефану срећу на даљем лечењу, док је Стефан руком давао ритам и махао им.

Стефану је 2017. године дијагностикован карцином дебелог црева који је убрзо оперисан. У октобру 2020. године Стефан започиње први циклус хемиотерапије, а недуго затим уочена је метастаза на глутеусу.

Почетком 2021. године лекари одлучују да се започну радиотерапије које је Стефан убрзо и примио. У августу 2021. године долази до прогресије болести где лекари након неколико месеци одлучују да је потребно лечење имунотерапијом.

У фебруару 2022. године Стефану је саопштено да су све опције лечења у нашој земљи исцрпљене. Тада је породица одлучила да решење потражи у иностранству.

Блиц / Фото: Буди Хуман

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји