4.3 C
Uzice
децембар 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Premijerno u GKC-u: Komedija „Dreams“ u režiji Anđele Andrić iz Užica

Studentski kratkometražni film Anđele Andrić u produkciji Fakulteta za medije i komunikaciju, kako je navela direktorka GKC-a Jelena Vasović na konferenciji za štampu, biće prikazan u subotu 20. aprila  u 19 časova.

—Gradski kulturni centar je i do sada podržavao naše mlade, talentovane sugrađane a u tom pravcu nastaviće i ubuduće. Iskoristila bih priliku da pozovem sve naše sugrađane na premijeru filma a Anđeli želimo puno uspeha u budućem radu.—naglasila je Jelena Vasović.

O samoj radnji filma, akterima i glumačkoj ekipi, govorila je Anđela Andrić, režiser i scenarista:

—U principu, priča prati Srbina Srbu Obradovića koji je živeo  jugoslovenski i američki san a sada taksira rodnom zemljom u Yellow Cab traktoru, pokušavajući da ostvari i srpski san. Da li će u tome uspeti, videćete na premijeri filma…Moja ideja je bila da na satiričan i komičan način prikažem sadašnjost u kojoj živimo, odnos između mlađe i starije generacije i  način na koji se gradi, kao i da na neki način prikažem snove kao ideologiju bez koje ne možemo da živimo. Takozvani američki san, koji datira još od 1932. godine, donekle me i pokrenuo da snimim ovaj film, s obzirom na izjavu  američkog predsednika Donalda Trampa da je američki san umro….—objasnila je Anđela Andrić.

U glumačkoj postavi se našla iskusna ekipa srpskih glumaca i prvaka Narodnog pozorišta u Užicu: Dragan Jovanović, Marko Gvero, Ana Đorđević, Vahidin Prelić, Aleksandar Kecman, Divna Marić, Momčilo Murić, Dejan Maksimović, Emilija Nestorović, Andrej Jovašević i David Jovašević. U realizaciju filma su učestvovali sponzori iz Užica a radnja  filma je snimljena na Ponikvama.

Karte se mogu nabaviti po ceni od 200 dinara.

Izvor:pasaz.rs/Mirjana Milićević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kaljenje na prvenstvu Balkana u karateu

Oglasna Tabla

Gđa Stojković se naljutila i izlepila Arilje svojim umrlicama: Komšije donele sveće i saznale istinu

Oglasna Tabla

Sps Užice najoštrije osuđuje nasilje nad učiteljima, nastavnicima i profesorima!

Oglasna Tabla

Humanitarna akcija „Pomoć drugu“

Oglasna Tabla

Posne kiflice sa ajvarom (video)

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla