12.7 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

PREMIJERA PREDSTAVE „TREZNILIŠTE“

Užička premijera predstave TREZNILIŠTE, po tekstovima Nikolaja Koljade, u režiji Stevana Bodrože, zakazana je za utorak, 13. jun, u 20:00, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice. Ulaznice, po ceni od 500 din, mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta, svakog radnog dana 14:00 – 20:00.

Predstava TREZNILIŠTE nastala je po dramama „Bajka o mrvtoj carevoj kćeri“, „Praćka“ i „Murlin Murlo“ Nikolaja Koljade. Reč je o koprodukciji UK „Vuk Stefanović Karadžić“, Narodnog pozorišta Kikinda, Narodnog pozorišta Užice, Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, Puls teatra iz Lazarevca i Sportsko-kulturnog centra Obrenovac.

Podelu čine: Željko Maksimović, Dušan Matejić, Ana Todorović Dialo, Tijana Čurović, Bojana Zečević, Mihailo Laptošević, Đorđe Marković, Mihaela Stamenković, Isidora Rajković, Đorđe Simić i Milan Zarić. Za adaptaciju teksta zaslužni su Mina Ćirić, Galina Maksimović, Neda Gojković i Maša Radić, scenografiju Tamara Bušković, a kostimografiju Vladislava Joldžić.

 Predstava je do sada premijerno izvedena u Obrenovcu i Kragujevcu. Do kraja pozorišne sezone, biće izvedena u Lazarevcu i Kikindi, a reprizna izvođenja rezervisana su za jesen, u novoj pozorišnoj sezoni.

 

Uzice – Oglasna Tabla

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla