15.3 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Premijera predstave „Kako održavati fikus“

Predstava „Kako održavati fikus“, Ognjena Obradovića, u režiji Juga Đorđevića, biće premijerno izvedena u utorak 11. septembra na maloj sceni Narodnog pozorišta Užice, sa početkom u 20,30 časova.

U svetu gde su društvene mreže zamenile stvarnost zatičemo savremenu srpsku porodicu sa svim svojim karakterističnim frustracijama, snovima i ambicijama.
Majka – u žaljenju za prošlim vremenima i karijerom koje više nema, sin – depresivac i propali karijerista, odstranjen iz društvenog života, ćerka – neostvarena i ostavljena u potrazi za pripadanjem bilo koje vrste, i unuk – čija je jedina mana to što je dete, što je nevin i talentovan.

 Postavljanjem pitanja današnjeg konteksta prinošenja žrtve bogovima. Deca kao idealne žrtve porodičnih ambicija. Koliko smo još od Ifigenije napredovali, i da li su društvene mreže i popularna kultura postali idealan pandan antičkim žrtvenicima?

Šta (ko) su danas bogovi a šta (ko) žrtve!? Eksploatacija dece na internetu, web nepismenost, kapital društvenih mreža, virtuelna stvarnost kao realnost, samo su neke od tema koje ovaj komad uspostavlja.

 

Jug Đorđević

teatar.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Cvetna večera

Oglasna Tabla

Najava za promociju zbirke pesama „Nadežnik sreće“ Borisa Tanovića

Oglasna Tabla

Specijalistički pregledi u Čigoti

Oglasna Tabla