ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Премијер Аустралије прети: Ђоковић може првим авионом кући!

После министарке унутрашњих послова Аустралије Карен Ендрјуз, огласио се и премијер те земље Скот Морисон и запретио да би Новак Ђоковић могао да буде враћен са границе уколико не поднесе адекватан медицински доказ због којег не може да се вакцинише.

Најбољи тенисер света је саопштио да путује на Ози опен, пошто је добио медицинско изузеће од ковид правила. Изазвало је то велику буру у свету тениса и Аустралији.

Најпре се огласила тамошња министарка унутрашњих послова Карен Ендрјуз и објаснила да ми Ђоковић могао да се нађе у проблему због правила. Недуго затим, знатно оштрије виђење дао је и премијер Морисон.

„Мој поглед на све је да било ко ко тражи улазак у Аустралију, мора да буде у складу са нашим захтевима. Новак Ђоковић, кад стигне у Аустралију, ако није вакцинисан, мора да покаже прихватљив доказ да не сме да буде вакцинисан из медицинских разлога, како би имао исте путне аранжмане као потпуно вакцинисани путници„, истиче Морисон.

Србин би наредних дана требало да крене пут најмањег континента.

„Чекамо да се појави и какве ће нам доказе поднети. Ако тај доказ није довољан, неће бити третитан другачије и биће послат наредним авионом назад кући. Не би требало да буде посебних мера за Новака Ђоковића. Ни за кога“, јасан је премијер.

Први Гренд слем сезоне на програму је од 17. до 30. јануара.

Извор: рс.н1инфо.цом

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику