OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Prekršajni nalog ubuduće stiže na kućnu adresu

Kazne za nepropisno parkiranje, kako predviđa izmenjena odluka o javnim parkiralištima, više se neće ostavljati na vetrobranskom staklu – obaveštenje će stizati na adresu vozača ili će na internet stranici ovog preduzeća moći da proveri da li je kažnjen
Komunalni milicioneri biće u prilici da kazne vozače koji nisu platili parking, koji su se nepropisno parkirali ili su zauzeli žute trake

Ostavili ste upaljena sva četiri migavca dok brzo nešto ne završite. Nepropisno ste parkirali automobil ili ste prekoračili vreme za parkiranje… Kažnjavanje ovakvih postupaka vozača ubuduće neće biti isto. Pre svega, drugačiji će biti način na koji će vlasnici četvorotočkaša biti obaveštavani o ovim prekršajima. Jer, sveže izmenjenom odlukom o javnim parkiralištima predviđeno je da vozači o kazni za nepropisno parkiranje budu informisani ne, kao do sada, ostavljanjem obaveštenja na vetrobranskom staklu, nego isključivo slanjem „čestitke” na kućnu adresu ili proverom statusa na sajtu „Parking servisa”.

I ovo nije jedina novina koju predviđa izmenjena odluka o javnim parkiralištima koja je usvojena na poslednjoj sednici Skupštine grada. Osim što će vozači koji sumnjaju da su možda kažnjeni ubuduće više morati da se druže sa sajtom „Parking servisa” ili da jednostavno čekaju da im kazna stigne na kućnu adresu, svi oni će morati i da plate parking čim stanu na prvo slobodno mesto. Dosadašnji izgovori za paljenje četiri migavca „samo da uletim na brzaka u radnju” ili „samo na dva minuta da preuzmem dokumenta od druga” ubuduće neće biti mogući.

„Parking servis” i grad više neće tolerisati parkiranje na pet minuta, jer će i za to biti pisane kazne. Da ne bi do toga došlo, vlasnici automobila će odmah morati da kartu za parking plate SMS-om, posredstvom aplikacije ili da kupe elektronsku parking kartu na prodajnim mestima.

Sama kontrola parkiranja funkcionisaće tako što će kontrolori elektronski, uz pomoć podataka o registraciji, proveravati da li je karta za to plaćena. Ove podatke kontrolori će moći da dobiju od komunalnih milicionera, jer će oni ubuduće radnicima „Parking servisa” pružati pomoć kada je reč o kontrolisanju parkiranja.

Komunalna milicija i „Parking servis” moći će, posle izmene ove odluke, ubuduće i da razmenjuju informacije, šalju jedni drugima obaveštenja, da zajedno koriste opremu. Tu se pre svega misli na korišćenje vozila koja imaju ugrađen sistem za očitavanje registarskih tablica. Tako će na primer, krećući se ovakvima automobilima, komunalni milicioneri biti u prilici da kazne vozače koji nisu platili parking, koji su se nepropisno parkirali ili su zauzeli žute trake.

Izmenjena odluka o javnim parkiralištima predviđa i da, kada vozač nije identifikovan, kazna stiže onome ko je na osnovu tablica poslednji registrovan kao vlasnik vozila.

Kako je navedeno u izmeni i dopuni odluke, cilj je da se u naplati i kontroli parkiranja uvedu nove informaciono-komunikacione tehnologije – da se kontrola parkiranja radi isključivo elektronski, a da neposredna provera koju obavljaju kontrolori ubuduće bude samo u izuzetnim situacijama.

Izvor: politika.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prethodnog izveštaja do danas potvrđeno 10 novih slučajeva virusa „covid 19“ u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Odluka Kriznog štaba: Vraćamo meru koju smo imali tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Saopštenje OO SNS Čajetina

Oglasna Tabla

Prednosti Zlatibora – visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

Oglasna Tabla

Rusija odobrila lek Koronavir za lečenje od Covid-19

Oglasna Tabla

U užičkoj bolnici ubrzano se popunjavaju kapaciteti za sumnjive na korona virus

Oglasna Tabla

Tiodorović: Kraj drugog pika korone posle vikenda

Oglasna Tabla

Zlatar i dalje među najtraženijim destinacijama

Oglasna Tabla

Upis u srednje škole putem interneta

Oglasna Tabla