22.7 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Preko 70 vozila na povratničkoj džipijadi

Tradicija zlatiborske džipijade ponovo je pokrenuta „of roud“ karavanom u kojem je učestvovalo preko 70 terenskih vozila u organizaciji 4×4 kluba Avantura Zlatibor.

Ljubitelji vožnje po teškom terenu prošli su trasu kroz Zlatibor, Jablanicu, Semegnjevo i Branešca, a tura nije imala takmičarski karakter. Većina meštana opštine je učestvovalo, a pored ostalih gradova Srbije bilo je gostiju i iz Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.

Na pola deonice organizovan je doručak na jablaničkom brdu Cigla uz trubački orkestar. Na brdu Gruda pri kraju događaja poslužen je gulaš svim učesnicima.

Ovogodišnja džipijada bila je ne previše zahtevna, ali kao što je karakteristično za ove skupove učesnici su nalazili mesta da isprobaju moć vozila i veštinu vozača. U nepristupačne uvale i doline spustale su se mašine visoke kubikaže i uglavnom se uspešno izvlačile, mada je bilo i problema, pa i šlepanja, menjanja guma, popravki…

Odlika zlatiborskog karavana su prelepi pejzaži, što su istakli i posetioci sa strane. Vreme je najvećim delom bilo sunčano pa se moglo uživati u sjajnom pogledu, naročito sa brda Lisičina na e iz Jablanice u Semegnjevo.

Organizatori ističu da su prezadovoljni događajem najavljujući novi za sledeću godinu:

„Ovo je jedna od uspešnijih manifestacija posle jedne pauze i sada smo je obnovili. Videli ste 70ak džipova kroz najlepše predele Zlatibora. Mislim da su utisci veličanstveni, ovo je nešto posebno, mi pravimo džipijade na različit način. Ovo nije takmičarska džipijada, već za uživanje, za promociju onog lepšeg dela Zlatibora i na taj način smo jedinstveni. Ovu tradiciju ćemo nastaviti, naravno da nećemo dozvoliti prekid, trebalo je da održimo kontinuitet, ali smo imali neke poteškoće koje smo sada rešili. Ovo je novi početak i svake godine u ovom periodu će se održavati ove manifestacije,“
kaže Milovan Maričić iz 4×4 kluba Avantura Zlatibor koji je organizovao džipijadu uz pokroviteljstvo opštine Čajetina.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

Oglasna Tabla

Danas sunčano i natprosečno toplo: Temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla