Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Preko 70 vozila na povratničkoj džipijadi

Tradicija zlatiborske džipijade ponovo je pokrenuta „of roud“ karavanom u kojem je učestvovalo preko 70 terenskih vozila u organizaciji 4×4 kluba Avantura Zlatibor.

Ljubitelji vožnje po teškom terenu prošli su trasu kroz Zlatibor, Jablanicu, Semegnjevo i Branešca, a tura nije imala takmičarski karakter. Većina meštana opštine je učestvovalo, a pored ostalih gradova Srbije bilo je gostiju i iz Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.

Na pola deonice organizovan je doručak na jablaničkom brdu Cigla uz trubački orkestar. Na brdu Gruda pri kraju događaja poslužen je gulaš svim učesnicima.

Ovogodišnja džipijada bila je ne previše zahtevna, ali kao što je karakteristično za ove skupove učesnici su nalazili mesta da isprobaju moć vozila i veštinu vozača. U nepristupačne uvale i doline spustale su se mašine visoke kubikaže i uglavnom se uspešno izvlačile, mada je bilo i problema, pa i šlepanja, menjanja guma, popravki…

Odlika zlatiborskog karavana su prelepi pejzaži, što su istakli i posetioci sa strane. Vreme je najvećim delom bilo sunčano pa se moglo uživati u sjajnom pogledu, naročito sa brda Lisičina na e iz Jablanice u Semegnjevo.

Organizatori ističu da su prezadovoljni događajem najavljujući novi za sledeću godinu:

„Ovo je jedna od uspešnijih manifestacija posle jedne pauze i sada smo je obnovili. Videli ste 70ak džipova kroz najlepše predele Zlatibora. Mislim da su utisci veličanstveni, ovo je nešto posebno, mi pravimo džipijade na različit način. Ovo nije takmičarska džipijada, već za uživanje, za promociju onog lepšeg dela Zlatibora i na taj način smo jedinstveni. Ovu tradiciju ćemo nastaviti, naravno da nećemo dozvoliti prekid, trebalo je da održimo kontinuitet, ali smo imali neke poteškoće koje smo sada rešili. Ovo je novi početak i svake godine u ovom periodu će se održavati ove manifestacije,“
kaže Milovan Maričić iz 4×4 kluba Avantura Zlatibor koji je organizovao džipijadu uz pokroviteljstvo opštine Čajetina.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Repertoar pozorišnih predstava za mart u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla

Lako je tebi kada imaš brata: Predivna pesma Mike Antića o bratskoj ljubavi

Oglasna Tabla

Jogurt kocke: Jeftin kolač koji se brzo i lako sprema (VIDEO)

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Danas oblačno, kiša i sneg, krajem dana razvedravanje

Oglasna Tabla

Ovogodišnje ,,Zimske radosti“ okupile rekordan broj mališana (VIDEO)

Oglasna Tabla

Požeška biblioteka snizila cenu članarine

Oglasna Tabla

Sastanak požeških privrednika, lokalne samouprave i predstavnika Ministarstava poljoprivrede

Oglasna Tabla

Od 15. – 19.jula MOSI u Novoj Varoši – Užice se sprema organizaciono i za sportski primat

Oglasna Tabla