OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Preko 1 000 hiljadu mališana iz celog sveta srešće se u Užicu – počinje XI međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“

Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“ počinje 15. avgusta u Užicu i trajaće pet dana. Festival se organizuje od 15. do 19. avgusta, na tri lokacije: Užice, Zlatibor, Višegrad.

Ove godine na festivalu će učestvovati oko 1000 dece i mladih iz 20 ansambala koji u Užice stižu iz 10 zemalja: Belorusije, Tajvana, Češke, Nemačke, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Indije, Republike Srpske – BiH i Srbije.

Svake večeri mališani će imati svoje koncerte, ali je sam festival predstavlja više od igre. Tokom pet dana mališani sa pet kontinenata jedni druge će učiti tradicionalnim pesmama i igrama.

„Licidersko srce“ ima i svoj humanitarni karakter. Svake godine se na svim destinacijama na kojima se festival održava organizuje prodaja liciderskih srca i suvenira festivala, a prikupljena sredstva se doniraju pojedincima ili ustanovama koje se brinu o deci.

Do sada su sredstva donirana deci Japana, nakon katastrofalnih zemljotresa 2011. godine, Zavodu za zaštitu ženske dece i omladine u Višegradu, Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, Dečijem odeljenju opšte bolnice Užice, deci poplavljenih područja u Bajinoj Bašti, Zdravstvenom centru Užice, Porodici Vujović za pomoć u lečenju četvorogodišnjeg Marka, obolelog od srca, ua Regionalni centar za vantelesnu oplodnju Zdravstvenom centru Užice. A prošlogodišnji festival je darovao Centar za majku i dete Užice. Ove godine sredstva od humanitarne akcije će biti namenjena  odeljenju neonatologije Opšte bolnice Užice.

U kviru programa festivala biće održan i stručni seminar „Deca  – čuvari tradicije“, izložbu narodne nošnje zemalja učesnica, upoznavanje starih zanata, upoznavanje kulturno –istorijskih spomenika Zapadne Srbije i Višegrada, takmičenje „Upoznajmo grad kroz igru“, Zumba žurka za sve učesnike i posetioce.

Organizator festivala „Licidersko srce“ je Udruženje građana „ERA“ – Užice, a suorganizatori su Grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Turistička organizacija Zlatibor.

Izvor: centarpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potvrđeno je 35 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Oglasna Tabla

Večna kuća 833 srpska ratnika: Imena mladića kojih se više niko ne seća, a od srpskih turista retko ko svrati u Bizertu

Oglasna Tabla

U školama obavezne maske, za nepridržavanje slede kazne

Oglasna Tabla

Zapečene palačinke sa orasima

Oglasna Tabla

GradskI štab za vanredne situacije: Upozorenje zbog mogućih obilnih padavina

Oglasna Tabla

Podavili se mladunci beloglavih supova zbog turističkih helikoptera

Oglasna Tabla

Gradonačelnik Užica seli se u poslaničke klupe

Oglasna Tabla

Postrojenje za preradu otpadnih voda biće završeno do kraja avgusta (VIDEO)

Oglasna Tabla