ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Предвидели све од речи до рећи: Пророчанство Тарабића за 2022. Почело да се обистињује

О креманским пророцима се пуно писало, али за оне који не знају, ради се о два неписмена сељака са способношћу виђења будућности који су живели у 19. веку у Србији у селу Кремна близу Ужица. Милош и Митар Тарабић били су рођаци, а њихове визије записао је сеоски прота Захарије Захарић.

Пре него што изнесемо нека од предвиђања, треба споменути и то да сам крај у ком је ово мистично село има посебне карактеристике. Неки их повезују с креманским каменом који људима из тог краја даје посебна својства, а спомиње се и мистична кугла која је „пала из Свемира“ и заправо је камен вулканског порекла. Кугла се чува у кући Тарабића и може се видети.

Да ли се на овом свему гради и одређена митологија, показаће време. Вероватно је да су Милош и Митар Тарабић живели у потпуном складу с природом, па су тако били и обдарени да прочитају оно што следи. Ипак, наводно да је ово подручје око Кремна немогуће снимити из сателита јер постоје одређена зрачења која за последицу увек имају то да евентуалне снимке једноставно буду заклоњене неком мрљом.

Овај вредан запис садржи низ догађаја не само из историје Србије, него и шире, чак до глобалних светских предвиђања. Писан је једноставним језиком тог времена и начином како су се Тарабићи изражавали, али оно што фасцинира јесте (осим тачности – доста тога већ се догодило) упечатљив опис духа данашњег времена, као и стила живота који свет управо живи.

Познато је такође да су тадашњи, а и каснији владајући кругови у Србији били добро упознати с пророчанством, па су га неки од њих континуирано скривали или цензурисали. Ипак, доста тога је процурело, а објављени су и рукописи Захарића у облику књиге „Креманско пророчанство“. Нека издања била су опет цензурирана по налогу власти.

Од историјских догађаја најпознатији су они у којим Тарабићи предвиђају пад династије Обреновића, Први светски рат, стварање Југославије, атентат на Стјепана Радића, атентат на краља Александра Карађорђевића, Други светски рат, долазак и владавину Тита, Информбиро, блоковску подела света, УН, Горбачова, распад Југославије, формирање самосталних држава Словеније, Хрватске, БиХ, Македоније, бомбардовање Србије од стране НАТО-а, смањење граница Србије до оних у оквиру којих је данас, а има и даље….

Овај пут бавићемо се управо оним визијама које се односе на данашње и највероватније на будуће време.

Телевизор и компјутер

„Направиће човек сандук и у њему ће бити неко сокоћало са приказама, а да неће умети са мном мртвим да беседи, брез обзира што ће то сокоћало бити близу овоме другоме свету ко влас до власи косе на свем људским главама.

Уз помоћ тога сандука са сокоћалом човек ће моћи да види шта се свуде на овоме земаљскоме шару чини.

Моћи ће одавде из Кремана да види шта се тамо иза седам гора и седам мора чини, а да за мене раба божјег, што вас вако у сну и јави мртав походим и што сам вам вако близу неће хтети ни да зна, ни да сазна.“

Енергија, знање и заблуде

„Бушиће људи бунаре у земљи и из њиа вадити злато које ће све окретати те им давати светлост, хитрину и снагу, а земље ће тугом проплакати, јер ће на њојзи самој бити млого више злата и светлости, но у утроби њеној. Бољеће је ране од тијех рупетина.

Умјесто да косе и пласте, људи ће копати свуђе, ђе треба и ђе не треба, а те ће силе бити свуђе око њих, само што неће умјети да збори и да им казује: Дај, узмите ме, зар не видите да сам туј, свуђе око вас.

Тек послије много љета, људи ће се сјетити ове силе праве, па ће видјети какву су лудост чињели са тијем својим рупетинама. Биће те силе и у самијем људима, али ће проћи подоста времена да је они дознају и употријебе.

Тако ће човек живети дуго, млого дуго, а да неће умјети да сам себе позна.”

Стил живота и заблуде данашњег погледа на живот

„Радиће људи још свакојаких глупости, па ће мишљети да све знају и умију, а знати ништа неће.

Појавиће се мудраци на Истоку па ће њихова памет прећи сва мора и међе, а људи јопет неће задуго вјеровати ни овој мудрости, па ће ову истину истинску оглашавати за лаж.

И код наске ће бити ко у читавом свијету. Људи ће омрзнути ваздух и овај божији дах и сву божју љепоту па ће бјежати у смрад. Нитко их неће тамо гонити, него ће они то сами, од своје воље, чињети.“

Односи, брак

„У Србији нећеш моћи да разликујеш које је мушко, а које је женско чељаде. Сви ће исте аљине носити. Та несрећа ће нам доћи са другијех страна, али ће се код нас највише задржати. Видјеће се младожења и млада, а нико неће знати ко је од њих двоје невесник, а ко невјеста.

Народ ће изглупити и глупити све више и више. Рађаће се људи, а да не знају ко им је ђед и прађед. Људи ће мишљети да све знају, а ништа знати неће.“

Загађење, криза, сукоби

„Кад мирис изађе из пољског цвијећа, кад милост изађе из човјека, кад ријеке изгубе своје здравље… Ондакар ће наступити највећи општи рат…“

„Свијет ће бити раздвојен на два дијела ко ова посриједи пресјечена јабука… Та воћка више никада не море да будне цијела.“

„Удариће највећи и најбјешњи противу највећег и најбјешњег!“

„Ми у том рату нећемо војевати, али ће се други бити преко нашијех глава. У ваздуху изнад Пожеге с неба ће ужарени људи падати на земљу.“

„Но, што се год више будне знало, мање ће се људи међу собом вољети и пазити. Настаће така омраза да ће им разна сокоћала бити преча од својијех најближих.“

„Они који будну читали и писали разне књиге с нумерама сматраће се да највише знају. Ти људски мудраци ће све препустити овијем низовима те нако како им нумера рече, тако ће живјети и радити. Међу тијем мудрацима биће добријех и рчина (рчин=зао, уображен човек). Они рчинасти чиниће разне зле марифетлуке. Троваће ваздух и воду и пуштати кијамете по морима сињим, ријекама и земљи, те ће људи нагло умирати од некаквијех болешчина. Они добри и мудри видјеће да сав тај њихов труд и аргатлук (аргатлук=рад) не вриједи и да води пропасти свијета, те ће умјесто нумерације потражити своју памет за замишљајима. Када се стану више бавити замишљајима, биће ближи Божјој мудрости, али ће све доцкан бити, јербо ће они зли већ сву земљу упропастити и настаће прави помор.

Ондакар ће људи бјежати из вароши у села и јопет тражити планине и три крстате горе да тамо, у њима, дишу и пију воду. Они који будну побјегли спасиће себе и пород свој, али не сви и не задуго, јербо ће се појавити великачка глад. Хране ће бити по варошима и по селима, али ће свуђе отровата бити. Млоги ће да би јели и најели се трпати све у уста, те ће од тога одмах помријети. Онај који будне постио и испостио, тај ће остати жив, јербо ће га свети Дух чувати и биће ближи Богу.

У то вријеме помора, у руским далеким горама појавиће се млади чоек по имену Мијајло. Имаће свијетло лице и сав лик ће му милостан бити. Људи ће му се чудити како корача небом, а он ће отићи до првог намастира и зазвонити на сва намастираска звона. Народу који се будне окупијо око њега ће казати:

„Заборавили сте ко сам и да нијесам умро, него жив отишо у небо.“

А људи који га будну гледали ће рећи:

„Нијесмо, нијесмо, ти си свијети Арханђел Мијајло.“

На те њиове речи он ће се благо насмијати, говорећи им:

„Разапели сте Богочовјека и Сина Божијег, а Бог вам је дао памет да њоме мислите и љубите све око вас. Постали сте звијери и човјекоубице! Нијесам дошао да вас ћерам да се плашите и са стравом вјерујете, већ сам међу вама да вас јопет уразумим! Нема више богатог ни сиромаха, а ви се јопет мрзите, гложите и убијате. Заборавили сте на душу своју!“

Ондакар ће за Мијајлом поћи сви народи и земља ће постати права рајска башћа. Храна ће изницати свуђе, и у ријекама, морима и шумама. Они, који се ондај роде живјеће срећно и дуговјечно да ће и заборавити када су се родили.

Мијајло ће бивати свуђе, апонајвише у Цариграду, све док људи не проговоре једним језиком и једном вјером. Пошље ће јопет задовољан отићи у небо.“

Извор: србиаданас.цом

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце

Временска прогноза за суботу -18. мај

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 16.05.2024.

Саветовалиште за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке „ЈЕФИМИЈА“ организује двадесет прву уличну акцију „ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

Влада и просветари договорили да се у што краћем року измени Кривични закон

Кустендорф почиње данас на Мећавнику

Промоција збирке песама Кошмари Кошара

ОГЛАСНА ТАБЛА