Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Предузеће ПЕМ ради на изради пројекта за грађевинску дозволу за котларницу “Међај”

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

 

Ужице – За месец дана биће комлетно завршена неопходна пројектна документација за грађевинску дозволу и низвођење радова за котларницу “Међај” и “Инфрсатруктурни мост”, речено је после састанка представника Града Ужица, ЈКП “Градска топлана Ужице” и фирме ПЕМ.

Према речима Бранка Филиповића, директора ЈКП “Градска топлана” Ужице, годинама уназад улажу се огромна средства и напори у модернизацију система топлане. Циљ је користити еколошки исплативе енергенте и где се добијају сагоревања која су доста боља од законом прописаних.

“Од 2015. године када је усвојен План детаљне регулације и када је Скупштина 2018. године овластила Градску топлану да се бави овом тематиком ушли смо у убразани процес прикупљања документације за ново постројење “Међај”. Ради се идејни пројекат, студија исплативости, студија утицаја на животну средину и конкурсно решење инфарструктурног моста који ће се правити паралелно са мостом Краља Александра и који ће чинити једну архитектонску урбанистичку целину”.

Фирма ПЕМ из Београда која је раније урадила идејни пројекат сада ради на изради пројектне документације за грађевинску дозволу за котлараницу и за поменути мост, додаје Филиповић.

“Очекујемо да до лета комлетирамо пројектну документацију, а Град већ ради на обезбеђивању финансијских средстава. До сада је у израду пројектне документације уложено око 12 милиона динара, док је изградња котларнице процењена на око 600 милиона динара”.

Душан Веловић директор фирме ПЕМ истиче да већ недељу дана раде на изради пројекта

“Имамо већ нека техничка решења која ћемо разрадити са лицима из Топлане, надам се да ћи бити на време и брзо. Добићемо најбоље могуће решење које ће првом месту допринети драстично чистијем ваздуху у односу на тренутну ситуацију, а са друге стране и економске уштеде су огромне. Нови систем је много бољи, дуже ће да траје и лакши је за одржавање”.

Нова котларница замениће постојећу “Блок Златибор”, једину преосталу на мазут која има конзум од 130 000 м2 одсносно око 2 200 корисника. Као примарни енергент користиће гас, с тим што се као алтернатива оставља или мазут или лако ложиво уље.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржива пољопривреда од кључног значаја за опстанак села

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ново радно време Потпећке пећине и Старог града

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бојан из Ужица је херој ковид епидемије: Очекивао запослење, добио шут карту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за достављање финансијских извештаја за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 7. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Немања Видић кандидат за Кућу славних Премијер лиге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зелено – леви фронт Ужице подржава протест радника ЈКП Биоктош

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конкурс за доделу стипендија студентима из уметничких области са територије Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона алергија – како може да помогне замрзнута коприва

ОГЛАСНА ТАБЛА