ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Predstavljena Studija taksi prevoza u gradu Užicu

U Užicu je održana prezentacija “Studije taksi prevoza u gradu Užicu” koja predviđa povećanje broja taksija sa 300 na 410 vozila, povećanje taksi-stajališta sa 48 na 63, kao i uvođenje aplikacije za taksi prevoz na korist prevoznika i korisnika usluga.

Studiju je uradio Saobraćajni fakultet u Beogradu, a na čelu tima bio je prof. dr Slaven Tica, šef katedre za transport putnika pomenutog fakulteta, koji kaže da ovaj dokument znači potpuno novi koncept taksi sistema u Užicu.

Prof. dr Slaven Tica, šef katedre za transport putnika Saobraćajnog fakulteta

„Uradili smo sistemsku analizu ozbiljnog podsistema transporta putnika u Užicu, kakav je taksi prevoz, koji za Užice, s obzirom na geografski položaj i topografiju terena, nemogućnost organizaovanja autobuskog transporta na svim delovima teritorije, ima veliki značaj. Taksi prevoz je izuzetno značajan servis mobilnosti Užičana“ – rekao je prof. Tica uz napomenu da je Studijom napravljena promena u odnosu pristupa tržištu, načinu na koji će se upravljati sistemom i difinisati karakteristike vozila odnosno uvođenje “euro 5” motora postepeno.

Profesor Tica kaže da je Grad Užice imao u vidu razvoj savremenih sistema za taksi prevoz. Dat je predlog razvoja novog dispečerskog centra odakle bi se vršio monitoring funkcionisanja celog taksi saobraćaja u Užicu.
„Dali smo predlog aplikacije za vozače taksija koja bi bila užička i aplikacije za korisnike gde bi putnik sa svog smart telefona mogao da rezerviše i prati dolazak taksi vozila, tarife i drugo“ – naveo je prof. Tica predstavljajući rezultate Studije.

Izvor: infoera.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице