ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Представљена монографија „Први век Слободе“

“Импресивна је величина ФК Слобода, повезаност овог клуба са локалном заједницом и свако ко то негира није у праву, Слобода је један од аутентичних и заштитних симбола града и та чињеница мора да се уважава и поштује. Ова књига допринос је свему томе”, истакао је Немања Нешић аутор књиге “Први век Слободе” на промоцију одржаној у оквиру Програма обележавања Дана града.

Књига је по Нешићевим речима, резултат рада дугог готово две деценије.

“Дуго сам радио на овој књизи и потрудио сам се да обиђем велики број архива и библиотека, прочитам много књига и периодике, све у циљу и са жељом да књига буде што релевантнија и комплетнија. Наравно била ми је потребна подршка и имао сам је од добрих људи који су самном поделили своје успомене, сећања, фотографије савете. Са друге стране финансијску подршку пружили су Министарство културе и информисања, град Ужице, Ваљоница бакра, а велику захвалност дугујем и Историјском архиву Ужице, који је издавач књиге и без чије подршке не би угледала светлост дана”.

Нешић додаје и да је ова монографија круна његовог истраживачког рада везано за Слободу и на неки начин темељ за даље публикације и нарације.

Неке од успомена везаних за Слободу са присутнима је поделио и Ратко Трмчић члан Градског већа, говорећи о времену када се певало “Тим се зове Слобода, узећемо ФАП-у два бода”.

Инспирисани описаним догађајима и фотографијама, али и личним сећањима о Слободи су говорили и Драган Суботић, Драган Марјановић, Иван Чанчаревић, Љубиша Стаменковић, Слободан Јагодић, Милутин Токмаковић. Из угла навијача догађаје са утакмица описао је Пајо Дубљанин.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА