OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Представљање Законоправила Светог Саве и трибина „Нит ка очувању Србије“

„Унија ужичких средњошколаца“  у сарадњи са организацијом „Национална интелигенција – НИТ“, уз подршку Уније студената Ужица организује панел дискусију под називом „Нит ка очувању Србије“. Трибина ће бити одржана у среду 22. јуна у Великој сали Градске куће од 18 часова и 30 минута. Улаз је слободан за све посетиоце. Организатори вас позивају да дођете у што већем броју.

„Желимо да истакнемо праве вредности у друштву, у сарадњи са нашим партнерима, да Ужичанима пружимо могућност да чују нешто ново и несвакидашње. Јако смо срећни да су се читавој трибини прикључили и дивни људи из „Националне интелигенције“, предвођени господином Бојаном Боровчанином. Јако је важно да као одговорни поједници друштва промовишемо неке праве вредности којима сви треба да тежимо и које треба да буду изнад нас“ – изјавио је Стефан Грујић, организатор овогодишње трибине.

Оно што ову трибину разликује од других јесте што ће присутни имати прилику да чују мотивационе поруке говорника на панел дискусији и то Радована Новаковића, адвоката и омладиснког активисте, као и Бојана Боровчанина који ће се обратити испред удружења „Национална интелигенција – НИТ“ и рећи нешто више о Законоправилу Светог Саве из 13. века.

Присутни ће по први пут моћи да виде руски превод Законоправила Светог Саве у московском препису из 1787. године.

„Посебно је емотивна прича која се везује за ову књигу и ово је јединствена прилика да Ужичани и Ужичанке пре него ли књига буде враћена власницима, виде исту. Захвални смо господину Боровчанину који је донео ту одлуку да исту донесе у наш Град“ – истичу организатори.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla