ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Представљање ТО Златибор на крагујевачком сајму (видео)

ТО Златибор је наступила на 12. Међународном сајму туризма и сеоског туризма  у Крагујевцу који се одржавао од 25. до 27. новембра. Поред сталних и потенцијалних туриста, штанд Златибора био је интересантан бројним медијима, пословним сарадницима, туристичким агенцијама, а посебно интересовање је, поред атрактивних локалитета, изазвао и  програм дешавања у новогодишњим празницима.

Првог дана крагујевачког сајма штанд Златибора био је окружен бројним посетиоцима. Златибор сваке године привлачи велики број туриста из  Крагујевца и целе Шумадије, па је овај сајам био прилика да се старим и будућим туристима представе нови садржаји и туристичка понуда ове планине. Посетиоци овогодишњег сајма највише су заинтересовани за цене хотелског и апартманског смештаја за предстојећу зиму, понуде ски школа као и ски-центра Торник, адреналинских садржаја, а понајвише за програм  дочека Нове године . 

„Општина Чајетина изашла је са програмом манифестација за Нову годину. Потрудили смо се да програм буде разноврсног садржаја и да га прилагодимо за све генерације. Програм креће 31. децембра када ће у новогодишњој ноћи на Краљевом тргу наступити Ален Исламовић, Весна Змијанац, уз пратњу трубачког оркестра Дејана Јевђића. 1. јануар је планиран за концерт Сениде, а 2. јануар за концерт „Парног ваљка“. Ми верујемо да ће на Златибору за време новогодишњих празника бити и до 40 000 туриста, а након тога сигурно до 30 000 (35 000) гостију у континуитету током трајања зимске туристичке сезоне“, рекао је овом приликом  Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Велику пажњу посетиоци су и овога пута исказали за  атрактивна места у околини Златибора као што су Стопића пећина, Гостиљски водопад, музеј „Старо село“ у Сирогојну, Ел пасо сити, али и незаобилазну најдужу гондолу.

„Сада већ радимо мало више од десет месеци и до сада смо превезли око 230 000 путника. Имали смо путнике са свих меридијана, почев од Индије, Кине, Пакистана… Угостили смо чак и активне руске космонауте ,“ прича са осмехом  Јелена Танасковић из ЈП „Голд гондола“ Златибор. “ Утисци су више него позитивни од свих наших гостију – путника. Прва њихова импресија је сама дужина трасе – 9,5 километара, као и дужина трајања вожње која је у једном правцу 30 минута, а читав круг, уколико не излазе на међустаници или врху Торника, траје један сат. Имају, дакле, довољно времена да уживају у прелепим пејзажима, да се фотографишу и после те фотографије „каче“ на друштвене мреже… Мислим да имамо разлога да будемо више него задовољни резултатима, и самим задовољством наших путника.“

Сајам у Крагујевцу су свечано отворили директор „Шумадија сајма” Александар Лазовић, директор Туристичке организације Крагујевац Бојан Павловић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и помоћница министра у Министарству туризма, трговине и телекомуникација Јелена Миленковић Орлић, који су исказали захвалност за учешће на сајму и жељу да се успешна сарадња и поред сложених услова пословања услед пандемије на  пољу унапређења развоја туризма у Србији настави и даље.

Извор:zlatiborpress.rs/Мирјана Ранковић Луковић

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа

Златибор домаћин сусрета туризма и музичког фестивала “Рефест”

У ужичком породилишту рођено пет беба

Ведро и сунчано – температура до 31 степен

Лето са Стојаном Стивом Тешићем на платоу хидроцентрале “Под градом” (ВИДЕО)