ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Представљање холандскe технологије компаније „BluCon“ (видео)

Презентација нове холандске технологије блукон за прераду комуналних отпадних вода представљена је у ИБЦ Златибор.

У просторијама ИБЦ Златибор одржан је скуп на коме су представљенa холандска blucon постројења за прераду отпадних вода намењених мањем броју корисника. Скупу су присуствовали председници општина централне и западне Србије, као и директори јавних комуналних предузећа тих општина.

„Данас смо овде на Златибору, правимо презентацију нове холандске технологије компаније „BluCon“ за прераду комуналних отпадних вода. Ово су специфична постојења која не користе биологију, иновативна постројења намењена местима са мањим бројем становника. Специфично је то што су контејнерског типа, не заузимају много места, оперативни трошкови су много нижи него код стандардних постројења, није потребна додатна канализација тако да лако могу да се конектују и брза је испорука а раде по европским стандардима као и законским стандардима наше државе око квалитета пречишћене воде“, рекао је Немања Игњатовић, заступник компаније „BluCon“.   

Директор ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина Миломир Туцовић, захвалио се на доласку и одабиру баш овог златиборског постројења за прераду отпадних вода у циљу вршења демонстрације својих модуларних постројења.

„Наше постројење за прераду отпадних вода је пре скоро три године и једно је од најсавременијих у Србији, у питању је сбр технологија, за насеља до 20.000 становника са могућношћу проширења на 30.000, хидрауличких капацитета 140.000 у секунди“, каже Миломир Туцовић, директор ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина.

Постројење за прераду отпадних вода на Златибору је најсавременије у Србији и у овом делу Европе. 10% територије наше земље је покривено пречистачима за отпадне воде а намера државе је да се тај проценат у будућности повећа. Сви посетиоци скупа су на крају и обишли постројење како би се упознали са његовим радом.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери