ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

У петак 2. јуна са почетком у 10 часова у Свечаној сали Градске куће биће представљене активности, спроведене у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха, урађене у сарадњи са Канцеларијом за младе у оквиру пројекта “Школе за бољи квалитет ваздуха”. Овај састанак једна је у низу активности везаних за унапређење докумената Јавних политика из области управљања квалитетом ваздуха, Плана квалитета ваздуха као и Краткорочног акционог плана заштите квалитета ваздуха.

Циљ састанка је представљање активности које је спровео град Ужице у сарадњи са Канцеларијом за младе града Ужица. Активности се тичу ревизије Плана квалитета ваздуха града Ужица, унапређења ангажовања младих у процесима развоја локалне политике, као и подстицања сарадње између младих и локалних самоуправа, а реализоване су у оквиру пројекта “Школе за бољи квалитет ваздуха: мониторинг грађана засновано на грађанима, СТЕМ образовање и активизам младих у Србији”.
Циљ Пројекта је да ојача свест деце, младих, родитеља и наставника о негативном утицају загађења ваздуха, нивоима загађења ваздуха и његовим штетним ефектима на здравље.

Град Ужице је једна је од изабраних  локалних самоуправа, која у оквиру пројекта добија директну техничку подршку за израду докумената јавне политике чији је циљ унапређење квалитета ваздуха, тачније допринос унапређењу заштите животне средине и здравља. Овај процес укључује и подршку програмском буџетирању мера за смањење загађења ваздуха и за укључивање младих у процес израде програмских докумената и буџета.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Општина Пријепоље обезбедила климе за породлиште, мајстори их уградили џабе – нису наплатили своје услуге

Свака друга фирма у Србији без запослених или с једним радником

Двојицу мушкараца у Ивањици ударио гом док су брали малине

Наредне недеље нови јавни позив за премије за млеко

Извучени први добитници Велике летње наградне игре

„Бубе“ стигле у златиборски ауто-камп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летњи биоскоп на отвореном 21. јула

Данас је Свети Прокопије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Снажна подршка ужичким пројектима средствима из опортунитета