ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

У петак 2. јуна са почетком у 10 часова у Свечаној сали Градске куће биће представљене активности, спроведене у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха, урађене у сарадњи са Канцеларијом за младе у оквиру пројекта “Школе за бољи квалитет ваздуха”. Овај састанак једна је у низу активности везаних за унапређење докумената Јавних политика из области управљања квалитетом ваздуха, Плана квалитета ваздуха као и Краткорочног акционог плана заштите квалитета ваздуха.

Циљ састанка је представљање активности које је спровео град Ужице у сарадњи са Канцеларијом за младе града Ужица. Активности се тичу ревизије Плана квалитета ваздуха града Ужица, унапређења ангажовања младих у процесима развоја локалне политике, као и подстицања сарадње између младих и локалних самоуправа, а реализоване су у оквиру пројекта “Школе за бољи квалитет ваздуха: мониторинг грађана засновано на грађанима, СТЕМ образовање и активизам младих у Србији”.
Циљ Пројекта је да ојача свест деце, младих, родитеља и наставника о негативном утицају загађења ваздуха, нивоима загађења ваздуха и његовим штетним ефектима на здравље.

Град Ужице је једна је од изабраних  локалних самоуправа, која у оквиру пројекта добија директну техничку подршку за израду докумената јавне политике чији је циљ унапређење квалитета ваздуха, тачније допринос унапређењу заштите животне средине и здравља. Овај процес укључује и подршку програмском буџетирању мера за смањење загађења ваздуха и за укључивање младих у процес израде програмских докумената и буџета.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА