25.6 C
Uzice
август 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

PREDSTAVA „BERAČI“ VEČERAS U SEVOJNU

Predstava se igra 20. septembra u svečanoj sali Gradske opštine Sevojno od 20 časova. Predstavu izvode predstavnici udruženja građana “Nova Kulturna Trasa – NKT“. 

O predstavi:

Duodrama “Berači“ u prvi plan ističe dva prijatelja koji, zbog srodnosti svojih profesija, ličnih (ne)uspeha, zbog položaja kulture u društvu, mada i zbog kvaliteno “ubijenog“ vremena, a bogami i zato što struja, voda i hrana nisu besplatni, kad već, i zbog glupe opklade, nerazjašnjene prošlosti i usled ogromne želje(patnje) za samoostvarenjem, odlučuju da ih uz prijateljstvo poveže i poslovna saradnja.

Iz, pod tim okolnostima, nastalog saradništva rodiće se rešenje nerešenog slučaja iz prošlosti…

Nekoliko lakih pitanja(Da li je gajenje malina linija manjeg otpora? Jesu li te maline brza, laka i ogromna lova? Da li je malinjak grob za jednu nogu da bi druga mogla da se zadužuje? Koliko hiljada sadnica je dovoljno za bezbrižnu penziju? Jesu li hladnjačari zelenaška masonerija zapadne Srbije?… Postoji li vešernica van holivudskih filmova? Ima li ljubavi na 40 stepeni? Zašto su komšiji smrzle maline, a mojima ništa? Kako upropastiti najbolju šerpu za krompir?… Šta je “slađe“, mraz ili suša? Prijatelj je najskuplji besplatan oproštaj?), otvoriće se, bez odgovora…

“Berače“ bi profesor Bole, da je živ, žanrovski okarakterisao kao psihomelodramsku komediju del arte.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od Preljine do Požege 12 kilometara tunela i 35 mostova, najzahtevnija deonica na Koridoru 11

Oglasna Tabla

Zov iz dela porodice koju gubimo: „Počnite da paničite“

Oglasna Tabla

Više pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države

Oglasna Tabla