ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Предшколци на свечаном пријему у Градској кући

Ужице – Поводом Дечије недеље и у оквиру обележавања Дана града у Градској кући приређен је пријем за децу из вртића Предшколске установе Ужице. Овај традиционални пријем у првој седмици октобра у претходне две године изостао је због епидемије коронавируса, а данас је уприличен и у њему су уживали и малишани и представници градског руководства.

Добродошлицу малишанима из свих вртића Предшколске установе Ужице пожелела је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сардницима, замеником Драгољубом Стојадиновићем и чланом Градског већа Ратком Трмчићем. Они су деци представили послове које обављају у руковођењу града и одговарали на бројна питања ужичких малишана.

Како је овом приликом истакла градоначелница задовољство је дружити се са децом и са њима обележити дечију недељу, али је како каже веће задовољство о својим најмлађим суграђанима бринути током целе године

“Трудимо се да стално изналазимо нове моделе и нова решења, па тако активно радимо на проширењу капацитета Предшколске установе Ужице и изградњи новог вртића на Царини. Кроз пар дана почеће и адаптација простора за први сеоски вртић у Месној заједници Каран. И издвајања за подршку родитељству у овој години су дупло увећана у односу на претходну па тако 10 хиљада динара добија свако новоређено дете, исто толико добили су и ђаци прваци, а мајкама трећег и сваког следећег детета следује 55 000 динара без обзира на то да ли запослене или не. Са друге стране поред ове надокнаде незапослене породиље , мајке трећег и сваког следећег детета добијају још 55 хиљада динара”.

Градоначелница је подсетила и да се данас више него икада улаже у реконструкцију градских и сеоских школа. Такође позвала је све Ужичане да у петак 7. октобра испрате један од најлепших догађаја у оквиру обележавања дана града, маскенбал предшколаца.

По речима директорке Предшколске установе Ужице Веселинке Јовановић деца су са великим задовољством дошла у Градску кућу да упознају градоначелницу и њене сараднике.

“За децу је веома битно да имају могућност да се упознају са простором и Градске куће и других институција у нашем граду и зато нам је веома драго што су нам врата увек отворена. Ово је само један од догађаја којим обележавамо Дечију недељу а деца ће у својим вртићима имати и посебне програме”.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ОШ „Стари град“ у Ужицу наградила своје ученике у ваншколским активностима (ВИДЕО)

Радо иду Српкиње у војнике: Анђела из Чачка се добровољно пријавила на служење војног рока

Ухапшена три Крагујевчанина због покушаја убиства на Златибору

Временска прогноза за петак, 1. март 2024.

БДП у последњем кварталу 2023. носили пољопривреда и грађевинарство

ОГЛАСНА ТАБЛА