OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Председник посетио породицу Богдановић која броји 17 чланова, договорено асфалтирање пута до њихове кућеИвањица – Председник Србије Александар Вучић током посете општини Ивањица обишао је и село Куманицу у МЗ Међуречје где је обишао домаћинство Вукашина Богдановића. У домаћинству Богдановић живи 17 чланова, домаћин Вукашин са супругом, три сина, три снахе и деветоро унучади.

„Бавимо се пољопривредом и експлоатацијом шума. Под малинама имамо негде од 80 ари до хектара, а зависно од године, тј. рода потребно је од 5 до 15 берача. Задовољни смо овогодишњим родом, који је подбацио у односу на прошле године али смо задовољни. Било је и града али се са тим боримо. Град је уништио неких 15 до 20 одсто. Овогодишњом ценом смо задовољни, а очекујемо до вагон рода. У зависности од године до године, имамо од вагон до вагон и по малине“, каже Зоран Богдановић.

Од пута ка Голији до домаћинства Богдановића има 1,2 км макадамског пута чију је санацију председник најавио.

„Договорили смо асфалт, 1,2 километра. То ће бити завршено у року од три месеца. До краја септембра, почетка октобра, не касније. Обезбедићемо да не буде клизишта. Урадиће се 4,5 метра плус банкина“, рекао је председник.

Након обиласла домаћинства породице Богдановић у селу Куманица, председник се упутио на Голију, где ће бити одржана презентација о пројекту развоја туризма на овој планини.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla