ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Предавање ректора Карловачке богословије у Ужицу (ВИДЕО)

У суботу, 15. октобра 2022. године након вечерње службе, братство и парохијани храма Светог великомученика Георгија имали су благослов и радост да дочекају ректора славног училишта наше Цркве, протојереја-ставрофора Јована Милановића, који се том приликом обратио сабранима живим речима богословља, радости и наде.

Предавање које је одржао отац ректор на тему Божијег мира и мира међу људима, треће је предавање у циклусу „Црква пред савременим изазовима“, која се организују благословом Преосвећеног епископа жичког Господина Јустина, а љубављу и залагањем братије храма Светог Георгија.

Модератор предавања, протонамесник Милан Луковић, је речима љубазности поздравио поштованог госта и најавио тему предавања након чега је отац Јован, захваливши се, отпочео своје слово. Суштина предавања се односила на стицање мира и спокојства, наводећи спознавање Тајне Христовог доласка и спознавање мира Божијег као темељног и јединог истинског у конституисању мира у нама и међу нама. Предавач се неколицину пута осврнуо на данашње, свуда присутне, узбуњиваче нашег спокојства, истичући да је принцип њиховог одржавања у свету заправо одржавање константних гласина, које су саме по себи непроверене. Негација оваквог поретка у гласинама, истиче отац ректор, је поредак у богословствовању свакога од нас, те су тако завршна порука и позив оца ректора били да се чувамо од злих речи и злих мисли и да томе научимо децу, те да би Кнез Мира који је Господ наш Исус Христос био са нама.

Након главног дела предавања уследила су питања верника, на која су добили одговоре, а потом је отац Милан, захваливши се предавачу у име читаве заједнице нашег свештеног храма, поздравио све присутне до наредног сусрета у оваквим и сличним поводима.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА