Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Предавање ректора Карловачке богословије у Ужицу (ВИДЕО)

У суботу, 15. октобра 2022. године након вечерње службе, братство и парохијани храма Светог великомученика Георгија имали су благослов и радост да дочекају ректора славног училишта наше Цркве, протојереја-ставрофора Јована Милановића, који се том приликом обратио сабранима живим речима богословља, радости и наде.

Предавање које је одржао отац ректор на тему Божијег мира и мира међу људима, треће је предавање у циклусу „Црква пред савременим изазовима“, која се организују благословом Преосвећеног епископа жичког Господина Јустина, а љубављу и залагањем братије храма Светог Георгија.

Модератор предавања, протонамесник Милан Луковић, је речима љубазности поздравио поштованог госта и најавио тему предавања након чега је отац Јован, захваливши се, отпочео своје слово. Суштина предавања се односила на стицање мира и спокојства, наводећи спознавање Тајне Христовог доласка и спознавање мира Божијег као темељног и јединог истинског у конституисању мира у нама и међу нама. Предавач се неколицину пута осврнуо на данашње, свуда присутне, узбуњиваче нашег спокојства, истичући да је принцип њиховог одржавања у свету заправо одржавање константних гласина, које су саме по себи непроверене. Негација оваквог поретка у гласинама, истиче отац ректор, је поредак у богословствовању свакога од нас, те су тако завршна порука и позив оца ректора били да се чувамо од злих речи и злих мисли и да томе научимо децу, те да би Кнез Мира који је Господ наш Исус Христос био са нама.

Након главног дела предавања уследила су питања верника, на која су добили одговоре, а потом је отац Милан, захваливши се предавачу у име читаве заједнице нашег свештеног храма, поздравио све присутне до наредног сусрета у оваквим и сличним поводима.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Почиње ски сезона на Торнику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава дели 20.000 евра за куповину првог стана! Ово су услови који морају да се испуне, једна ствар забрањена

ОГЛАСНА ТАБЛА

На лажна боловања сваке године оде 40.000 радника: Како се то проверава и које су казне

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сточари и произвођачи млека у Србији најављују протест, траже веће премије и субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПД „Александар Џавовић“ у акцији на Тари

ОГЛАСНА ТАБЛА

Збирке задатака за припрему завршног испита на крају основне школе – све у једном приручнику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Атанасија Великог

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зашто пацијенти у Ужицу дуго чекају на холтер ЕКГ-а

ОГЛАСНА ТАБЛА

45 милиона динара за субвенциосану набавку опреме, механизације, сточних грла

ОГЛАСНА ТАБЛА