ОГЛАСНА ТАБЛА
Uncategorized СРБИЈА

Предавање оца Гојка Перовића у чачанској Гимназији: „Шта све (не) знамо о Светом Писму?”

Чачак – У организацији Удружења Ирмос, Гимназије Чачак и Културног центра Чачак у уторак 25. априла са почетком у 18.30 у Свечаној сали Гимназије, свештеник Гојко Перовић одржаће предавање под насловом „Шта све (не) знамо о Светом Писму?”.

Предавач ће говорити о Богочовечанском карактеру Светог Писма, како треба да га читамо, како треба да га тумачимо и разумемо. Свето Писмо је Богом надахнута књига и једино се у живој црквеној и литургијској заједници може на правилан начин разумети. Свако индивидуалистичко, од Литургије одвојено тумачење, неминовно води погрешним тумачењима.

Гојко Перовић (1972) је рођен у Котору. Дипломирао је на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Тренутно је парох при храму Светог Ђорђа у Подгорици. Био је вишегодишњи уредник Радио „Светигора”, као и ректор Цетињске богословије. Један је од најутицајних свештеника Српске православне цркве. Иза њега је непрегледан низ гостовања широм Балкана и Европе. Сваког уторка при храму Светог Ђорђа у Подгорици организује „Дијалошке трибине”, на којима еминентни стручњаци заинтересованим суграђанима говоре на разне теме (црквене, библијске, друштене). Такође, сваког четвртка на радио „Светигора” води емисију „Поп рецензије”.

Предавање оца Гојка Перовића се организује у склопу програма „Чачанска родна – Чачак престоница културе Србије 2023”, а у оквиру сегмента „На раскршћу”.

 

Извор: Глас западне Србије

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Како се пријавити за субвенције за замену столарије, изолације, фасаде, соларне панеле?