Огласна табла
Uncategorized СРБИЈА

Предавање оца Гојка Перовића у чачанској Гимназији: „Шта све (не) знамо о Светом Писму?”

Чачак – У организацији Удружења Ирмос, Гимназије Чачак и Културног центра Чачак у уторак 25. априла са почетком у 18.30 у Свечаној сали Гимназије, свештеник Гојко Перовић одржаће предавање под насловом „Шта све (не) знамо о Светом Писму?”.

Предавач ће говорити о Богочовечанском карактеру Светог Писма, како треба да га читамо, како треба да га тумачимо и разумемо. Свето Писмо је Богом надахнута књига и једино се у живој црквеној и литургијској заједници може на правилан начин разумети. Свако индивидуалистичко, од Литургије одвојено тумачење, неминовно води погрешним тумачењима.

Гојко Перовић (1972) је рођен у Котору. Дипломирао је на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Тренутно је парох при храму Светог Ђорђа у Подгорици. Био је вишегодишњи уредник Радио „Светигора”, као и ректор Цетињске богословије. Један је од најутицајних свештеника Српске православне цркве. Иза њега је непрегледан низ гостовања широм Балкана и Европе. Сваког уторка при храму Светог Ђорђа у Подгорици организује „Дијалошке трибине”, на којима еминентни стручњаци заинтересованим суграђанима говоре на разне теме (црквене, библијске, друштене). Такође, сваког четвртка на радио „Светигора” води емисију „Поп рецензије”.

Предавање оца Гојка Перовића се организује у склопу програма „Чачанска родна – Чачак престоница културе Србије 2023”, а у оквиру сегмента „На раскршћу”.

 

Извор: Глас западне Србије

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Родитељи би да бирају учитељицу за своје дете, а да ли је то паметно?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА