OGLASNA TABLA – INFO
Uncategorized

Predavanje o inovacijama u Kulturnom centru na Zlatiboru (VIDEO)

Odlukom Opštinskog veća Čajetine formiran je „Inovacioni biznis centar“ na Zlatiboru. Ova ustanova, formirana u saradnji lokalne samouprave i Ministarstva za inovacije, zamišljena je kao centar za podršku mladima oko samozapošljavanja, kao i za podsticanje novih saznanja i jačanje ljudskih resursa. Tim povodom, u zgradi „Kulturnog centra“ na Zlatiboru, gde će se ovaj centar nalaziti, održano je prvo u nizu predavanja o značaju inovacija, a predavači su bili profesori Univerziteta u Novom Sadu, Nenad Simenunović i Bojan Lalić.

-Ovim predavanjima započinjemo proces edukacije kadrova i jačanje kapaciteta ovog kraja u smislu novih saznanja. Treba da svoje ideje sprovedu u delo. Pokušaćemo da prenesemo znanja i veštine kandidatima, kako bi realizovali svoje projekte, što će pojačati i razvojni potencijal ovog kraja. Naš koncept pre svega mora biti prijemčiv i razumljiv kandidatima, prilagođen kraju u kojem se nalazimo – kaže prof.dr. Nenad Simeunović.

Prema rečima v.d. direktora novoformiranog centra, Darka Đurovića, bitno je da se pristup inovacijama lokalizuje, tj. da se o novim saznanjima ne govori pre svega u opšteprihvaćenom kontekstu IT tehnologija, već da se one pre svega prilagode osnovnim granama privrede ovog kraja, a to su turizam i poljoprivreda.

-Neosporno je da se Zlatibor dinamično razvija. U skladu s tim, osnovan je ovaj centar, koji će imati jako dobre tehničke uslove kao „biznis inkubator“, a vršiće i druge funkcije u vezi razvoja start-apova, privlačenje investicija, kao i razvoj ljudskih resursa, koji su posebno bitni. Ova predavanja su samo prva u nizu, kako bismo pokazali koliko su inovacije ključni element razvoja, a naročito rasta – kaže Đurović.

Đurović dodaje da je „Inovacioni biznis centar“ u postupku osnivanja. Urađen je nacrt plana rada, a očekuje se da on bude definisan na narednoj Skupštini opštine Čajetina, a značajan dorpinos u usmeravanju rada ovog centra daće i Ministarstvo za inovacije Republike Srbije.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Kupite koju krpu više i da eventualno umrete za 2 nedelje“

Oglasna Tabla

Rukometaši Užica nižu pobede

Oglasna Tabla

Pošteni Marko iz Požege našao novac, posle 2 dana potrage pronašao vlasnika

Oglasna Tabla

Dragan Marković – „Ja postojim“ (PREMIJERA)

Oglasna Tabla

Interesovanje za doček Nove godine – planine i banje

Oglasna Tabla

Napitak iz detinjstva prepun vitamina: Stari recept za zdravu i osvežavajuću bozu

Oglasna Tabla

Đubre preplavilo srpsku reku: Katastrofa u Priboju: Ako se ovako nastavi, Lim je mrtav

Oglasna Tabla

Bojana iz Užica je svetski fenomen, piše i čita unazad, a niko ne zna zašto!

Oglasna Tabla

Konferencija za medije Narodne stranke u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla