Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Predavanja o savremenom pčelarstvu i stočarskoj proizvodnji

U okviru projekta edukacije poljoprivrednika sa teritorije grada Užica, u organizaciji  grada Užica i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, u petak su održana predavanja o savremenom pčelarstvu i stočarskoj proizvodnji mleka na farmama.

Marko Stevanović, član Gradskog veća za poljoprivredu, naglasio je da je saradnja sa Fondacijom Divac, a koja traje od 2016. godine i sa kojom su udružena sredstva od preko 11 miliona za razvoj poljoprivrede na području Užica, najviše za razvoj ovčarstva i kozarstva, izuzetno korisna i da je dala vidljive rezultate.

Ekonomski savetnik u Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ Nada Obradović objasnila je da su predavanja ulaganje u znanje pčelara i stočara  i da su značajna radi boljeg ostvarenja i onog materijalnog dela ulaganja u proizvodnju bilo da je reč o ovčarstvu, kozarstvu, pčelarstvu:

„Nedavno smo kao Fondacija proslavili 12 godina od postojanja. Prošle godine smo sa 2,2 miliona dinara pomogli kroz razne vidove, materijalno i nematerijalno, a pomažemo i praktikante u okviru projekta od kojih se posle preko 40 odsto zaposlilo. Ove godine u Užicu i još tri opštine nastavljamo poljoprivredni program koji je materijalan, jer proizvodjači dobijaju pčelinja društva i opremu za razvoj pčelarstva.“

Inače, u toku je konkurs za pčelare u visini od četiri miliona dinara koji su organizovali i finansirali grad Užice i Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА