11.3 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

PREDAT ZAHTEV ZA IZDAVANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE, ČEKA SE ODOBRENJE

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je opština Čajetina danas podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju gondole na Zlatiboru.

– Opština Čajetina je iskoristila mogućnost koju je dalo Ministarstvo da se projekat izgradnje gondole radi po fazama i da se građevinska dozvola može izdati za svaku fazu gradnje, odnosno za one delove na kojima su rešena imovinska pitanja. Ministarstvo, koje u potpunosti podržava izgradnju gondole, pozdravlja odluku Čajetine da samo uz poštovanje zakonske procedure može doći do realizacije ovog značajnog projekta – navodi se u saopštenju.

unnamed (1)

– Opština Čajetina nije dobila građevinsku dozvolu, već posle mnogo muke sa državnim institucijama, birokratijom i čekanja podnela zahtev za građevinsku dozvolu. Prvi uspeh najavljene radne akcije je saopštenje Ministarstva o prijemu zahteva za dozvolu za izgradnju decenijske investicije za celu Srbiju. Pojašnjenja radi, podnet je zahtev za izgradnju poslednje stanice na vrhu Tornika, za šta smo čekali papire i saglasnosti više od 4 meseca, iako je utvrđen javni interes i bez obzira što su u pitanju samo 3 parcele u korisnistvu republičkih javnih preduzeća. Posle svakodnevnih poziva i molbi zaposlenih u Opštinskoj upravi Čajetina upućenih JP Pošta Srbije i Ministarstvu poljoprivrede, jutros je stigao poslednji papir i ekspresno je podnet zahtev za dozvolu. Sam zahtev ne znači i izdatu građevinsku dozvolu i početak gradnje. Zahvaljujemo se Ministarstvu, ministarki i njenim saradnicima na obaveštenju o procedurama koje odlično poznajemo. Ono šta bi bilo bolje razjasniti i nama u opštini Čajetina, našim građanima i javnosti Srbije je zašto nije rešen status državne imovine na preostale 4 faze na trasi gondole.  Postavljamo pitanje zašto država nema snage ili možda ne želi da na osnovu Rešenja o utvrđenom javnom interesu Vlade Srbije, prenese zemljište opštini Čajetina kako bi podnela zahtev za čitavu trasu i gondola, koju podržava, ugledala svetlost dana u punom sjaju stavljajući Srbiju na nekoliko mesta više na mapi Evrope i sveta – navodi Stamatović.

Izvor: www.goldgondola.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, bolesnu Suzanu na nosilima izneli pre rušenja

Oglasna Tabla

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 17. oktobar (četvrtak)

Oglasna Tabla

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla