4.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

PREDAT ZAHTEV ZA IZDAVANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE, ČEKA SE ODOBRENJE

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je opština Čajetina danas podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju gondole na Zlatiboru.

– Opština Čajetina je iskoristila mogućnost koju je dalo Ministarstvo da se projekat izgradnje gondole radi po fazama i da se građevinska dozvola može izdati za svaku fazu gradnje, odnosno za one delove na kojima su rešena imovinska pitanja. Ministarstvo, koje u potpunosti podržava izgradnju gondole, pozdravlja odluku Čajetine da samo uz poštovanje zakonske procedure može doći do realizacije ovog značajnog projekta – navodi se u saopštenju.

unnamed (1)

– Opština Čajetina nije dobila građevinsku dozvolu, već posle mnogo muke sa državnim institucijama, birokratijom i čekanja podnela zahtev za građevinsku dozvolu. Prvi uspeh najavljene radne akcije je saopštenje Ministarstva o prijemu zahteva za dozvolu za izgradnju decenijske investicije za celu Srbiju. Pojašnjenja radi, podnet je zahtev za izgradnju poslednje stanice na vrhu Tornika, za šta smo čekali papire i saglasnosti više od 4 meseca, iako je utvrđen javni interes i bez obzira što su u pitanju samo 3 parcele u korisnistvu republičkih javnih preduzeća. Posle svakodnevnih poziva i molbi zaposlenih u Opštinskoj upravi Čajetina upućenih JP Pošta Srbije i Ministarstvu poljoprivrede, jutros je stigao poslednji papir i ekspresno je podnet zahtev za dozvolu. Sam zahtev ne znači i izdatu građevinsku dozvolu i početak gradnje. Zahvaljujemo se Ministarstvu, ministarki i njenim saradnicima na obaveštenju o procedurama koje odlično poznajemo. Ono šta bi bilo bolje razjasniti i nama u opštini Čajetina, našim građanima i javnosti Srbije je zašto nije rešen status državne imovine na preostale 4 faze na trasi gondole.  Postavljamo pitanje zašto država nema snage ili možda ne želi da na osnovu Rešenja o utvrđenom javnom interesu Vlade Srbije, prenese zemljište opštini Čajetina kako bi podnela zahtev za čitavu trasu i gondola, koju podržava, ugledala svetlost dana u punom sjaju stavljajući Srbiju na nekoliko mesta više na mapi Evrope i sveta – navodi Stamatović.

Izvor: www.goldgondola.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla