22.9 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Pravo na besplatnu rehabilitaciju dobilo 27 penzionera

Preliminarna rang-lista penzionera koji su dobili besplatan oporavak u jednoj od 24 banje u Srbiji preko Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje objavljena je juče, 9. maja. Na području opštine Čajetina pravo na besplatnu rehabilitaciju ostvarilo je 27 penzionera, što je za deset više u odnosu na prethodne godine.

Za besplatan oporavak u nekom od lečilišta mogli su da konkurišu penzioneri čija penzija nije veća od 24.980 dinara, a uslov je bio i taj da u poslednjih pet godina tu pomoć nisu koristili. Prednost su imali oni sa nižim primanjima i dužim penzionim stažom. Rang liste su objavljene u opštinskim udruženjima penzionera, kojima se predaju i zahtevi.

Izbor banja u kojima će se penzioneri oporavljati je veliki, a konačnu odluku doneće zdravstvena komisija PIO fonda, koja određuje banje na osnovu prirode bolesti. Prigovor na rang-listu penzioneri mogu da podnesu u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja, zaključno sa 15. majem. Penzioneri sa područja opštine Čajetina i ove godine imaće mogućnost da preko Udruženja penzionera, po veoma povoljnim uslovima, letuju u Đenovićima na crnogorskom primorju.

Čajetinski penzioneri i u narednom periodu biće veoma ativni. 18. maja odlaze na Sajam poljoprivrede u Novi Sad, a u istom mesecu planirali su čak tri generacijska druženja: u Lazarevcu, Svilajncu i Čačku.

 

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas počinje V Međunarodni festival prirode i tradicije „Žestival“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Počela pretprodaja kompleta karata za 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“

Oglasna Tabla

Narodna biblioteka Užice obeležila slavu i 163 godine od osnivanja

Oglasna Tabla