11.1 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Pravo na besplatnu rehabilitaciju dobilo 27 penzionera

Preliminarna rang-lista penzionera koji su dobili besplatan oporavak u jednoj od 24 banje u Srbiji preko Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje objavljena je juče, 9. maja. Na području opštine Čajetina pravo na besplatnu rehabilitaciju ostvarilo je 27 penzionera, što je za deset više u odnosu na prethodne godine.

Za besplatan oporavak u nekom od lečilišta mogli su da konkurišu penzioneri čija penzija nije veća od 24.980 dinara, a uslov je bio i taj da u poslednjih pet godina tu pomoć nisu koristili. Prednost su imali oni sa nižim primanjima i dužim penzionim stažom. Rang liste su objavljene u opštinskim udruženjima penzionera, kojima se predaju i zahtevi.

Izbor banja u kojima će se penzioneri oporavljati je veliki, a konačnu odluku doneće zdravstvena komisija PIO fonda, koja određuje banje na osnovu prirode bolesti. Prigovor na rang-listu penzioneri mogu da podnesu u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja, zaključno sa 15. majem. Penzioneri sa područja opštine Čajetina i ove godine imaće mogućnost da preko Udruženja penzionera, po veoma povoljnim uslovima, letuju u Đenovićima na crnogorskom primorju.

Čajetinski penzioneri i u narednom periodu biće veoma ativni. 18. maja odlaze na Sajam poljoprivrede u Novi Sad, a u istom mesecu planirali su čak tri generacijska druženja: u Lazarevcu, Svilajncu i Čačku.

 

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla