17.2 C
Uzice
август 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA INTERVJUI

PRAVIMO SMOTRU SPORTA I DRUŽENJA NA BAZENU

Sportski savez Užice, JP „Veliki park“ i Lokalna kancelarija za mlade, organizuju na Gradskom bazenu Užice u utorak, 16. avgusta 2016. godine „SPORTSKI DAN NA BAZENU“. Pitali smo generalnog sekretara Sportskog saveza Užice, Dragišu Kuzmanovića, odkud ideja da organizujete Sportski dan na bazenu i kako je to sve zamišljeno?

– Užice je jedan od retkih gradova u Srbiji i u regionu, koji se može pohvaliti izvanrednom infrastrukturom u oblasti sporta. Nov fudbalski i atletski stadion, funkcionalna sportska dvorana, novoizgrađen zatvoren bazen, sportski tereni , gradska plaža i veliki park. Značajan deo iz oblasti infrastrukture obuhvaćen je i u Programu razvoja sporta Grada Užica 2015-2018 . Želimo da Užice u budućnosti bude organizator velikih takmičenja i centar za pripremu sportista. Reprenzentativci Srbije u vateroplu i atletici, nekoliko godina u nazad koriste naše objekte za pripremu pred najvažnija međunarodna takmičenja. U prethodno pomenutom programu razvoja sporta prioritetne oblasti su školski i rekreativni sport. Organizacijom Sportskog dana na bazenu radimo na razvoju obe prioritetne oblasti. Veliki broj dece školskog uzrasta i rekretativaca takmičiće se tog dana na bazenu.

Leto na Đetinji je manifestacija koju Sportski savez Užice i JP Veliki park organizuju već 15 godina. Nažalost zbog česte neispravnosti vode, nismo u mogućnosti da organizujemo takmičenja „u vodi“ već tokom leta u okviru Leta na Đetinji organizujemo turnire u malom fudbalu, odbojci na pesku, tenisu, pikadu,otvoreno prvenstvo grada u šahu, vožnju biciklom do Vrutaka i nazad. Iz tog razloga odlučili smo da deo takmičenja održimo na Gradskom bazenu.

Takmičenja će se održati 16. avgusta i to Plivački maraton u muškoj i ženskoj konkurenciji, ukupno 6 trka, baby trka-predškolaca, Igre bez granica, turnir u vaterpolu, stonom tenisu, pikadu i bilijaru. Sve u svemu to će biti smotra sporta i druženja. Očekujemo da će ovo preći u tradiciju i da ćemo Sportski dan na bazenu organizovati nekoliko puta godišnje.

Sva takmičnja su otvorenog tipa i svi građani mogu da se prijave  u Sportski savez Užice ( telefon: 3517 904) ili prijavom na email: ssue@mts.rs Pravo učešća imaju svi zainteresovani građani.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od Preljine do Požege 12 kilometara tunela i 35 mostova, najzahtevnija deonica na Koridoru 11

Oglasna Tabla

Zov iz dela porodice koju gubimo: „Počnite da paničite“

Oglasna Tabla

Više pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države

Oglasna Tabla