Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Прави празник за љубитеље мото спорта биће одржан на Златибору: Јединствена трка преко планинских предела и такмичење светског рангa (ВИДЕО)

Чајетина – Велики празник мото спорта, светски рели мото-крос одржаће се у мају на три српске планинске лепотице – Златибору, Тари и Мокрој гори што је од непроцењиве важности за промоцију како западне Србије тако и читаве Србије.

Фото: РИНА

У питању је, иначе, једно од највећих спортских такмичења у Србији ове године под званичним називом – Xцросс Хард Ендуро Рели.

Министар трговине, туризма и телекомуникација у влади Србије Татјана Матић присуствовала је данас на Златибору најавној конференцији уприличеној поводом тога и поручила да ће наша земља као суорганизатор светског првенства у мото-кросу имати прилику да отвори ново поглавље у развоју туризма у Србији.

Фото: РИНА

„То је спортско-рекреативни туризам који ће на прави начин позиционирати западну Србију, Златибор, Тару итд. Постајемо значајна светска дестинација као један од организатора. Сви наши гости, али и свако од гледалаца путем малих екрана моћи ће да се упозна са лепотама наше земље“, навела је министарка на конференцији за медије у хотелу Златибор Моунтаин, Ресорт & Спа и додала како верује да ће манифестација заиста у лепом светлу представити Златибор као најупечатљивију дестинацију и допринети још бољем туристичком производу западне Србије.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић рекао је да су као мала локална самоуправа стали у ред много озбиљнијих јер су се укључили у организацију.

„Општина ће испоштовати све што је тражено у погледу инфраструктуре, имамо и неопходне људске ресурсе. Честитам свима на организацији, успели смо као општина Чајетина да обезбедимо све што је потребно. Ова међународна трка доприноси нашој визији и развоју спортско-рекреативног туризма, а имамо све услове што се тиче конфигурације терена за један овакав догађај“, напоменуо је Стаматовић.

Организатор трке Бранислав Ђурић поздравио је одлучност Владе Србије, владиних институција попут Министарства омладине и спорта, као и општину Чајетина да се догађај одвије и захвалио се на истрајности свима.

„Овај спорт и манифестација су новост на небу и западне Србије, а и уопште у Србији, и једна је од најатрактивнијих дисциплина. Оформљен је још крајем 19. века. Иначе, из кровне светске организације били су одушевљени када су се упознали са стазом и условима овде пре него што је донета одлука да такмичење буде одржано код нас. Шампионат се одржава на осам дестинација у свету, а Србија први пут у историји организује нешто оваквог типа и на том нивоу“, истакао је Ђурић.

Такмичење ће се одржати од 18. до 21. маја.

Извор:РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржива пољопривреда од кључног значаја за опстанак села

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ново радно време Потпећке пећине и Старог града

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бојан из Ужица је херој ковид епидемије: Очекивао запослење, добио шут карту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за достављање финансијских извештаја за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 7. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Немања Видић кандидат за Кућу славних Премијер лиге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зелено – леви фронт Ужице подржава протест радника ЈКП Биоктош

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конкурс за доделу стипендија студентима из уметничких области са територије Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона алергија – како може да помогне замрзнута коприва

ОГЛАСНА ТАБЛА