ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Прави празник за љубитеље мото спорта биће одржан на Златибору: Јединствена трка преко планинских предела и такмичење светског рангa (ВИДЕО)

Чајетина – Велики празник мото спорта, светски рели мото-крос одржаће се у мају на три српске планинске лепотице – Златибору, Тари и Мокрој гори што је од непроцењиве важности за промоцију како западне Србије тако и читаве Србије.

Фото: РИНА

У питању је, иначе, једно од највећих спортских такмичења у Србији ове године под званичним називом – Xцросс Хард Ендуро Рели.

Министар трговине, туризма и телекомуникација у влади Србије Татјана Матић присуствовала је данас на Златибору најавној конференцији уприличеној поводом тога и поручила да ће наша земља као суорганизатор светског првенства у мото-кросу имати прилику да отвори ново поглавље у развоју туризма у Србији.

Фото: РИНА

„То је спортско-рекреативни туризам који ће на прави начин позиционирати западну Србију, Златибор, Тару итд. Постајемо значајна светска дестинација као један од организатора. Сви наши гости, али и свако од гледалаца путем малих екрана моћи ће да се упозна са лепотама наше земље“, навела је министарка на конференцији за медије у хотелу Златибор Моунтаин, Ресорт & Спа и додала како верује да ће манифестација заиста у лепом светлу представити Златибор као најупечатљивију дестинацију и допринети још бољем туристичком производу западне Србије.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић рекао је да су као мала локална самоуправа стали у ред много озбиљнијих јер су се укључили у организацију.

„Општина ће испоштовати све што је тражено у погледу инфраструктуре, имамо и неопходне људске ресурсе. Честитам свима на организацији, успели смо као општина Чајетина да обезбедимо све што је потребно. Ова међународна трка доприноси нашој визији и развоју спортско-рекреативног туризма, а имамо све услове што се тиче конфигурације терена за један овакав догађај“, напоменуо је Стаматовић.

Организатор трке Бранислав Ђурић поздравио је одлучност Владе Србије, владиних институција попут Министарства омладине и спорта, као и општину Чајетина да се догађај одвије и захвалио се на истрајности свима.

„Овај спорт и манифестација су новост на небу и западне Србије, а и уопште у Србији, и једна је од најатрактивнијих дисциплина. Оформљен је још крајем 19. века. Иначе, из кровне светске организације били су одушевљени када су се упознали са стазом и условима овде пре него што је донета одлука да такмичење буде одржано код нас. Шампионат се одржава на осам дестинација у свету, а Србија први пут у историји организује нешто оваквог типа и на том нивоу“, истакао је Ђурић.

Такмичење ће се одржати од 18. до 21. маја.

Извор:РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Они су око нас – препознај и номинуј своје хероје за 2024!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гондола од сутра у редовном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова епизода емисије „У загрљају Златибора“ – Црква брвнара у златиборском селу Јабланица (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Превентивни прегледи 21. априла у Дому здравља у Чајетини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сви локални избори истог дана – 2. јуна!

ОГЛАСНА ТАБЛА

33. седница Скупштине града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена масти за три године скочила 160 одсто: Стручњаци откривају у чему је проблем

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локална самоуправа гради нову кућу за Николу и Неду (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Смањени проблеми непрописног паркирања на Златибору захваљујући систему „Око соколово“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА