ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Праве се заштитни камени зидови поред реке Милешевке, радови на реконструкцији пута до манастира Милешева

Радови на реконструкцији пута од Пријепоља до манастира Милешава су у пуном јеку. Због покретања клизишта велика светиња била је у опасности, али је сада све под контролом.

– Тренутно је у току израда заштитних камених зидова, поред реке Милешевке, на деоници дужине око 6 км, а главни извођач радова је предузеће Путеви Ужице, рекао је за РИНУ председник општине Пријепоље Драго Попадић.

На иницијативу Епископа милешевског Атанасија у Милешеви је одржан радни састанак на ком су главна тема били управо радови на реконструкцији пута Пријепоље – Милешева који се тренутно изводе.

Најпре су заједно обишли градилиште у близини манастира и сагледали тренутно стање а потом су на манастирској капији прегледали пројекат како би утврдили да ли може доћи до било каквих оштећења манастирских поседа и црквене имовине.

Планом нису предвиђене никакве интервенције на самом манастирском комплексу. Пројекат предвиђа опсежне радове до и поред манастирског имања и допринеће стабилности и безбедности пута који пролази поред манастира, истиче Попадић.

Пут Пријепоље-Милешева биће комплетно реконструисан средствима која је обезбедила Влада Републике Србије. Вредност радова је преко 180 милиона динара и планом је предвиђено да буду завршени до краја маја ове године.

Извор: РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица