18 C
Uzice
јун 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

PRAVDA IPAK POBEDILA

Direktorka Kulturnog centra Požega Slađana Petrović-Varagić, koja je nepravedno smenjena sa pozicije, o čemu su pisale „Vesti“, nakon višemesečne borbe biće vraćena na posao. Viši sud u Užicu doneo je presudu kojom se poništava rešenje o smeni.

545565_sladana-petrovic-varagic_f

Kultura za pet
Građani su zbog Božićevih izjava da građanima Požege treba ponuditi kulturu koja je za prelaznu ocenu, kako bi je svi razumeli, pokrenuli Fejsbuk stranicu Kultura za pet u okviru koje je pokrenuta peticija za podršku Slađani Petrović Varagić.

– Da li se ona, pitam ja nju, oseća odgovornom što su rijaliti programi u narodu ovog kraja od 2009. sve gledaniji? Budući da sam radio kao veterinar i terenski čovek, ulazio sam u mnoga domaćinstva pa tada video da otprilike oko 20 odsto ljudi gleda Velikog brata i druge rijaliti programe – rekao je Božić tom prilikom. On je zamerio njoj tada da nudi kulturne sadržaje „razumljive za tri čoveka u Požegi“.

Ipak, Petrović-Varagić se tri meseca borila protiv ovakvih pritisaka, da bi je ipak u januaru 2016. upravni odbor smenio, uz obrazloženje da KC nije iskoristio pravo na povraćaj akcize za tonu i po uglja za grejanje, iako to po zakonu može, ali ne mora da se ostvari.

Izvor: www.vesti-online.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Digitalni mediji „jedu“ sve ostale

Oglasna Tabla

14. Međunarodni grafički bijenale „Suva igla“

Oglasna Tabla

Šef Delegacije Evropske unije, ambasador Sem Fabrici posetio Užice

Oglasna Tabla