7.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

PRAŠTANJE VAS OSLOBAĐA

ANIMAL

Praštanje vas oslobađa! Sve dok nekome ne oprostite vi ste povezani s tom osobom. Vaše misli će se stalno vraćati na osobu koja je pogriešila i stalno ćete iznova proživljavati tu situaciju.

Kada oprostite oslobađate se te osobe. Kada oprostite oslobađate se agonije.

Oprostite sebi

Ono što mislite o drugim ljudima često je refleksija onoga što mislite o sebi iako to nije uvijek očito. Druge ljude osuđujemo onoliko strogo koliko osuđujemo sebe. Osoba koja je na primjer vrlo kritična prema drugima vjerojatno je vrlo kritična i prema sebi.
Ako oprostite sebi na nečemu što ste nepromišljeno napravili prije 10 godina, pa zatim i bliže stvari, navika praštanja će se ukorijeniti u vama, te ćete lakše praštati drugima.

opraštanje 2

Oprostite svima

Ponekad lakše opraštamo velike i krupne greške, a zbog sitnica se znamo duriti godinama.
Kada oprostite, stvarno oprostite
Kada oprostite nemojte se više vraćati na to ili ćete nastaviti omotavati se lošom vezom s tom osobom. Možete na praštanje gledati kao takmicenje između dvije osobe i misliti kako praštanjem pokazujete da ste bolja osoba od druge strane i time pokazivati svoju superiornost.
Ali od veće je koristi da na praštanje gledate kao na oslobađanje od druge osobe i zatočenosti u prošlosti.

Praštanje nije za slabiće

Može vam se učiniti kao da je praštanje jedna verzija odustajanja, da praštaju slabi, a da se oni snažni ljute i osvećuju.
Međutim, realnost je potpuno drugačija. Ako ne oprostite to će vas izgrizati iznutra. Stalno ćete u sebi ponavljati argumente i sjećanja, i kreirati još više patnje za sebe.

Praštanje vas oslobađa, ali je vrlo teško. Lako je nositi ljutnju u sebi, ali oprostiti, zaboraviti i nastaviti mirno dalje, to mogu samo oni najjači.

opraštanje 1

Uz praštanje vam je budućnost bolja

Ako praštanje gledate iz praktične perspektive tada je ono vrlo pametno. Praštanje vas štiti od bolnih iskustava.
Praštanje vraća vas u centar, a ne drugu osobu. Vi ćete prestati žaliti za onim što je već u prošlosti i poštedjeti se nepotrebnog rasipanja energije. Na taj način ćete imati više energije da se posvetite sadašnjosti i onome što želite u budućnosti.

U praštanje ne trebate uključiti drugu stranu
Mnogi misle da oprostiti znači nazvati drugu osobu i reći joj da je oprošteno. To je ponekad moguće, ali najčešće nije i nije ni potrebno.

Praštanjem se trebate osloboditi negativnih veza s tom osobom, a ne uspostavljati nove izjavama o praštanju. Praštanje se radi u sebi.

Reći ćete sebi kako više nećete razmišljati o tome, nećete biti ljuti ili razmišljati o osveti, i jednostavno cete nastaviti dalje bez razmišljanja o tom događaju.

Oprostiti ne znači nastaviti tamo gdje ste stali

To što ste oprostili ne znači da ćete dati priliku osobi koja vas je povrijedila da to napravi još jednom, nego praštanjem sebe oslobađate povezanosti i negativnih emocija vezanih uz tu osobu.

oprostite

Ponekad je moguće, ako obje strane žele, nastaviti tamo gdje ste stali, ali praštanje izvorno ne znači to. Oprostiti znači da ste sposobni izdići se iznad nečije greške, priznavši da svi griješimo te krenuti svojim putem. Taj put može uključivati osobu kojoj ste oprostili.

Izvor:opanak.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla