ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Право на рехабилитацију о трошку Фонда ће моћи да искористи око 15.000 пензионера

Пензиори су ое године највише интересовања показали за боравак у Врњачкој Бања, Бањи Ковиљачи, Рибарској, Нишкој, Сокобањи… На листи приоритета је хотел „Термал” у Врднику, бања Кањижа и бања Јунаковић у Апатину. Предстоји склапање уговора између Фонда ПИО и рехабилитационих центара, обавештавање корисника коју су бању добили и усаглашавање термина боравка.

На огласним таблама Савеза пензионера Србије и Удружења пензионера Србије „Независност”, као и свих филијала Фонда за пензијско и инвалидско осигурање објављене су коначне ранг листе са именима пензионера који су остварили право на бесплатну рехабилитацију у 2023. години у бањама Србије, наводи се на сајту ПИО фонда
Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима у трајању од 10 дана ове године имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Србије, чија пензија износи до 37.809 динара и немају друга лична примања, као и да од Огласа за 2020. годину нису користили ово право.

На основу издвојених средстава за ове намене и цена у бањским лечилиштима у 2023. години, право на рехабилитацију о трошку Фонда ове године ће моћи да искористи око 15.000 пензионера.

Извор: kamatica.com
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце

Временска прогноза за суботу -18. мај

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 16.05.2024.

Саветовалиште за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке „ЈЕФИМИЈА“ организује двадесет прву уличну акцију „ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

Влада и просветари договорили да се у што краћем року измени Кривични закон

Кустендорф почиње данас на Мећавнику

Промоција збирке песама Кошмари Кошара

ОГЛАСНА ТАБЛА