Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Pozorišni praznici za najmlađe: V „Oktobarske čarolije“ u užičkom pozorištu

Peta revija pozorišnih predstava za decu „Oktobarske čarolije“ održaće se od 14. do 18. oktobra u Narodnom pozorištu Užice. Najmlađa užička publika imaće priliku da uživa u predstavama pozorišta iz Lazarevca, Kraljeva, Niša, Šapca, i pozorišta grada domaćina. Revija prestava za decu svojevrsni je uvod u predstojeći Jugoslovenski pozorišni festival u smislu da je i najmlađa publika dobila svoj pozorišni praznik, a organizuje se zahvaljujući entuzijazmu užičkog pozorišta koje gostujuće predstave obezbeđuje razmenom sa pozorištima u Srbiji koja neguju kvalitetnu dečiju produkciju.

Reviju otvara predstava „Uplakana Katarina“ Puls teatra iz Lazarevca, 14. oktobra koja će biti izvedena u 12 i 14 časova. Predstavu je,po tekstu Zorana Ćosića režirao Aleksandar Trmčić. Pozorište lutaka iz Niša će u utorak, 15. oktobra, od 10 i 12 časova izvesti predstavu „Zlatokosa“ u režiji Jelene Đorđević. Šabačko pozorište će se predstaviti sa „Mačkom u čizmama“, po tekstu i u režiji, Stefana Rjadkova u sredu 16. oktobra u 14 i 16 časova.“Dugonja,Trbonja i Vidonja“ u režiji Nemane Rankovića biće doprinos užičkog pozorišta „Oktobarskim čarolijama“ a predstava je na repertoaru u četvrtak 17. oktobra od 10 i 12 časova. Predstava „Pinokio kakvog još niste videli“ u izvođenju Kraljevačkog pozorišta, u režiji i adaptaciji Miodraga Dinulovića, zatviriće 5. Oktobarske čarolije u petak 18. oktobra od 12 i 14 časova.

Sve predstave će biti izvedene na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice.

Ulaznice po ceni od 200 dinara za organizovane grupe iz škola i vrtiće i pojedinačne ulaznice po ceni od 300 dinara već su u prodaji.

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kulturno nasleđe – osnova za unapređenje međunarodne saradnje (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od 17. februara do 23. februara pojačana kontrola u saobraćaju

Oglasna Tabla

Užički strelci najbolji drugog dana juniorskog Prvenstva Srbije u Nišu

Oglasna Tabla

Više sredstava za infrastrukturne projekte

Oglasna Tabla

Zlatibor na međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Oglasna Tabla

Mališani iz Požege pronašli novčanik pun para i prijavili, ali nisu znali da su pare lažne

Oglasna Tabla

Sporazum ministartsva i ASS: Atletika ponovo u školama

Oglasna Tabla

Ako ovo zasadite, sigurno ćete profitirati

Oglasna Tabla

Ručak za desetku: Krompir sa kobasicama iz rerne (VIDEO)

Oglasna Tabla