Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Pozivamo da se novac opredeljen za proslavu novogodišnjih praznika preusmeri za lečenje dece

Narodna stranka Užice apeluje na rukovodstvo Grada Užica da novac opredeljen za proslavu novogodišnjih praznika preusmeri za lečenje četvoro dece bolesne od spinalne mišićne atrofije, opasne i smrtonosne bolesti, od koje deca gube osnovne motoričke sposobnosti, ali i osnovne životne funkcije kao što su disanje i gutanje. Čak i da je vreme za slavlje, dužni smo da pomognemo ovoj decu i njihovim roditeljima kojima je u ovom trenutku potrebno čudo i spas.

Širom naše zemlje i mnogi osiromašeni građani Srbije prikupljaju novac za lečenje ovih mališana. Dirljivi su slike građana koji traže način da pomognu roditeljima u očajničkoj borbi da skupe više od 2 miliona dolara za lek svog deteta. Svedoci smo da se na svakom koraku održavaju humanitarne akcije i licitacije.
Naši plemeniti sugrađani prodaju sve što mogu, od hrane i garderobe do kuća, da prikupe teško dostupnu svotu novca.

Građani Srbije trenutno skupljaju pomoć za lečenje mnogo bolesne dece, ali ovo četvoro mališana nema puno vremena. Jedno od njih, Anika Manić jedinu nadu za primi lek gubi već sredinom decembra! Oni ne mogu da sačekaju da zdravstveni sistem bude takav, da se deca ne leče SMS porukama. Ne mogu da sačekaju uređeniju državu i pravednije društvo. Ne mogu da sačekaju da mi svi budemo bolji, a imaju samo nas. Ukoliko ne obezbdimo novac za njihov lek, prognoze su da ne mogu dočekati drugi rođendan! Zato je vreme da novogodišnje proslave, kokteli i slavlja budu zamenjena donacijom za život ova četiri deteta.

Zato pozivamo trenutno rukovodstvo Grada da budu uz građane Užica i Srbije, koje je borba za život ovih mališana udružila i ujedinila, i obustave novogodišnje proslave. Umesto novogodišnjih bine na Trgu u Užicu i trgovima širom Srbije, nek zasijaja nada za život ove dece. Za Aniku, Minju, Lanu i Olivera.

Ivana Parlić

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златиборци спремно дочекују новогодишњу ноћ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радомир Антић добија нови мурал у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Ужицу отворена канцеларија Странке слободе и правде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Улазак жена у свет бизниса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија воз: Од 11. децембра важи нови ред вожње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две девојчице заједно са планинирима посадиле 600 садница црног бора на Руднику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирање Улице Александра Вучковића у Севојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт: Дејан Крсмановић дуо

ОГЛАСНА ТАБЛА