16.2 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

POZIV ZA OBUKE „RAZVOJ START UP KOMPANIJA U OBLASTI USLUGA U ORGANSKOJ POLJOPRIVREDI“

Nacionalno uruženje Serbia Organika, Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Užice, uz pokroviteljstvo nemačke vladine organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ-a, organizuju obuke za razvoj start up kompanija u oblasti usluga u organskoj poljoprivredi. Naglašavamo da ovo nisu obuke za primarne proizvođače, već za ljude koji žele da se bave preduzetništvom i da kreiraju svoj biznis, u trgovini ili nekoj drugoj uslužnoj delatnosti u sektoru organske poljoprivrede.

img_0350

Imajući u vidu da bi polaznici ove obuke trebalo da otpočnu svoj uslužni biznis u sektoru organske proizvodnje, biće informisani o organskom sektoru u Srbiji, o potencijalima, ali i o izazovima koje ih na tom putu čekaju. Organski proizviodi već nekoliko godina unazad uzimaju sve veći udeo trzišta EU, ali i Srbije, budući da je sve veći broj konzumenta svestan dodate vrednosti zdrave organske hrane. Cilj ovih obuka je da kreiraju sektor usluga u organskoj poljoprivredi i popune prazan prostor koji postoji na domaćem tržištu između proizvođača i kupaca organskih proizvoda. 

Učesnicima će biti podeljen informativni štampani material – brošure, priručnici koji se bave ovim temama i koje mogu konsultovati i koristiti tokom obuke i u svom daljem radu. Cilj ovog treninga je da učesnici postanu dovoljno informisani i motivisani da započnu svoj posao u sektoru usluga u organskoj poljoprivredi, da znaju kako da naprave svoj biznis plan sa jasnom biznis idejom i strategijom ulaska na tržište. Prvi modul obuke u trajanju od tri dana održaće se od 17. do 19.10.2016 godine., a drugi od 24. do 26.10.2016. Treninzi će se odrzati u  prostorijama Regionalne privredne komore Užice u periodu.

Seriju treninga u ponedeljak 17.10.2016. godine sa početkom u 9 časova otvoriće predstavnik Regionalne privredne komore Užice.

Program obuka:
Oblasti koje će biti pokrivene ovom obukom, podeljene su u dva modula, od kojih svaki traje po tri dana. Sadržaj modula je sledeći:
I MODUL (17.10 -19.10.2016.)
DAN 1., 17. oktobar
Lične karakteristike preduzetnika: Lična SWOT analiza, samostalno preduzetništvo ili partnerski odnos, lični razvoj, kreativnost i ideje, odabir poslovne ideja
DAN 2. 18. oktobar
Proizvod/ Usluga: Kvalitet, distributivni kanali, formiranje cene
DAN 3. 19. oktobar
Tržište: Analiza trzista, konkurencija, marketing i prodaja, upoznavanje klijenta, pozicioniranje posal na socijalne mrežama i webu.
II MODUL (24.10-26.10.2016.)
DAN 1., 24. oktobar
Firma: Pravni okviri i zahtevi, organizaciona forma, zaposleni, osiguranje, računovodstvo i oporezivanje
DAN 2. 25. oktobar
Budžetiranje: Troškovi (pre osnivanja firme, u start-up fazi, u daljem ulaganju), prihodi, politika plaćanja, finansiranje kompanije
DAN 3. 26. oktobar
Biznis plan: Finansijske predikcije (Dobici i gubici, tokovi gotovog novca)
Napomena:
Kotizacija za učešće na treningu je besplatna, a broj učesnika organičen na 20 mesta. Ukoliko ste zainteresovani i visoko motivisani za učešće na ovom treningu molimo da se prijavite stručnoj službi RPK Užice, kontakt osoba Nevena Despotović , telefon: 031/513-842; e-mail: nevena.despotovic@komora.net .

Rok za prijavu je 14.10.2016.
Prednost pri odabiru kandidata imaće oni koji se što pre jave.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla