16.5 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

POZIV ZA OBUKE „RAZVOJ START UP KOMPANIJA U OBLASTI USLUGA U ORGANSKOJ POLJOPRIVREDI“

Nacionalno uruženje Serbia Organika, Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Užice, uz pokroviteljstvo nemačke vladine organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ-a, organizuju obuke za razvoj start up kompanija u oblasti usluga u organskoj poljoprivredi. Naglašavamo da ovo nisu obuke za primarne proizvođače, već za ljude koji žele da se bave preduzetništvom i da kreiraju svoj biznis, u trgovini ili nekoj drugoj uslužnoj delatnosti u sektoru organske poljoprivrede.

img_0350

Imajući u vidu da bi polaznici ove obuke trebalo da otpočnu svoj uslužni biznis u sektoru organske proizvodnje, biće informisani o organskom sektoru u Srbiji, o potencijalima, ali i o izazovima koje ih na tom putu čekaju. Organski proizviodi već nekoliko godina unazad uzimaju sve veći udeo trzišta EU, ali i Srbije, budući da je sve veći broj konzumenta svestan dodate vrednosti zdrave organske hrane. Cilj ovih obuka je da kreiraju sektor usluga u organskoj poljoprivredi i popune prazan prostor koji postoji na domaćem tržištu između proizvođača i kupaca organskih proizvoda. 

Učesnicima će biti podeljen informativni štampani material – brošure, priručnici koji se bave ovim temama i koje mogu konsultovati i koristiti tokom obuke i u svom daljem radu. Cilj ovog treninga je da učesnici postanu dovoljno informisani i motivisani da započnu svoj posao u sektoru usluga u organskoj poljoprivredi, da znaju kako da naprave svoj biznis plan sa jasnom biznis idejom i strategijom ulaska na tržište. Prvi modul obuke u trajanju od tri dana održaće se od 17. do 19.10.2016 godine., a drugi od 24. do 26.10.2016. Treninzi će se odrzati u  prostorijama Regionalne privredne komore Užice u periodu.

Seriju treninga u ponedeljak 17.10.2016. godine sa početkom u 9 časova otvoriće predstavnik Regionalne privredne komore Užice.

Program obuka:
Oblasti koje će biti pokrivene ovom obukom, podeljene su u dva modula, od kojih svaki traje po tri dana. Sadržaj modula je sledeći:
I MODUL (17.10 -19.10.2016.)
DAN 1., 17. oktobar
Lične karakteristike preduzetnika: Lična SWOT analiza, samostalno preduzetništvo ili partnerski odnos, lični razvoj, kreativnost i ideje, odabir poslovne ideja
DAN 2. 18. oktobar
Proizvod/ Usluga: Kvalitet, distributivni kanali, formiranje cene
DAN 3. 19. oktobar
Tržište: Analiza trzista, konkurencija, marketing i prodaja, upoznavanje klijenta, pozicioniranje posal na socijalne mrežama i webu.
II MODUL (24.10-26.10.2016.)
DAN 1., 24. oktobar
Firma: Pravni okviri i zahtevi, organizaciona forma, zaposleni, osiguranje, računovodstvo i oporezivanje
DAN 2. 25. oktobar
Budžetiranje: Troškovi (pre osnivanja firme, u start-up fazi, u daljem ulaganju), prihodi, politika plaćanja, finansiranje kompanije
DAN 3. 26. oktobar
Biznis plan: Finansijske predikcije (Dobici i gubici, tokovi gotovog novca)
Napomena:
Kotizacija za učešće na treningu je besplatna, a broj učesnika organičen na 20 mesta. Ukoliko ste zainteresovani i visoko motivisani za učešće na ovom treningu molimo da se prijavite stručnoj službi RPK Užice, kontakt osoba Nevena Despotović , telefon: 031/513-842; e-mail: nevena.despotovic@komora.net .

Rok za prijavu je 14.10.2016.
Prednost pri odabiru kandidata imaće oni koji se što pre jave.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla