OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Gradska galerija Ariilje uputila je poziv  umetnicima amaterima posvećenim likovnom stvaralaštvu  sa teritorije Zlatiborskog okruga za učešće na jednoj od najdugovečnijih manifestacija posvećenim amaterskom stvaralaštvu u ovom kraju, 21. Smotri likovnog stvaralaštva amatera.

Autori mogu učestvovati sa po dva rada koje je , do 5. novembra, potrebno dostaviti u prostorije Biblioteke u Arilju, a izložba ovogodišnje smotre biće otvorena deset dana nakon isteka ovog roka, odnosno, 15. novembra, u Gradskoj galeriji Arilje. Umetnici mogu učestvovati sa radovima iz oblasti slikarstva, grafike, skulpture, crteža, fotografije i keramike.

Gradska galerija u Arilju ove godine  načinje treću deceniju institucionalne podrške amaterskom stvaralaštu, što je u ovom delu Srbije, raritet, budući da su amateri  uglavnom upućeni na samoorganizovanje samostalnih  izložbi, najčešće u alternativnim prostorima, ili učešća na kolonijama čije se grupne izložbe, opet najčešće odvijaju van zidova institucija. Zalaganjem za negovanje amaterskog likovnog stvaralaštva organizovanjem Smotre, ariljska galerija pruža priliku da se napravi i godišnji presek stanja na amaterskoj likovnoj sceni . Uz ovako dugu tradiciju održavanja, Smotra može posmatrati i kao svojevrstan, i vrlo dragocen, arhiv koji ne baštini samo istoriju, već i pruža višeslojne mogućnosti za posmatranje, propitivanje i izučavanje amatersko likovnog stvaralaštva okruga u celini, ali I  pojedinačnog autorskog rada kroz vreme.

Na Smotri su jednako zastupljeni i stvaraoci koji godinama ne odustaju od svoje ljubavi, rada i posvećenosti likovnoj umetnosti, ali i mladi autori kojima su ovakvi javni nastupi jedno veliko ohrabrenje za dalji rad.

Autori koji su zainteresovani za predstavljanje svog rada na Smoti dodatne informacije mogu dobiti i telefonom na broj 031/3893-933.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla