7.1 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Gradska galerija Ariilje uputila je poziv  umetnicima amaterima posvećenim likovnom stvaralaštvu  sa teritorije Zlatiborskog okruga za učešće na jednoj od najdugovečnijih manifestacija posvećenim amaterskom stvaralaštvu u ovom kraju, 21. Smotri likovnog stvaralaštva amatera.

Autori mogu učestvovati sa po dva rada koje je , do 5. novembra, potrebno dostaviti u prostorije Biblioteke u Arilju, a izložba ovogodišnje smotre biće otvorena deset dana nakon isteka ovog roka, odnosno, 15. novembra, u Gradskoj galeriji Arilje. Umetnici mogu učestvovati sa radovima iz oblasti slikarstva, grafike, skulpture, crteža, fotografije i keramike.

Gradska galerija u Arilju ove godine  načinje treću deceniju institucionalne podrške amaterskom stvaralaštu, što je u ovom delu Srbije, raritet, budući da su amateri  uglavnom upućeni na samoorganizovanje samostalnih  izložbi, najčešće u alternativnim prostorima, ili učešća na kolonijama čije se grupne izložbe, opet najčešće odvijaju van zidova institucija. Zalaganjem za negovanje amaterskog likovnog stvaralaštva organizovanjem Smotre, ariljska galerija pruža priliku da se napravi i godišnji presek stanja na amaterskoj likovnoj sceni . Uz ovako dugu tradiciju održavanja, Smotra može posmatrati i kao svojevrstan, i vrlo dragocen, arhiv koji ne baštini samo istoriju, već i pruža višeslojne mogućnosti za posmatranje, propitivanje i izučavanje amatersko likovnog stvaralaštva okruga u celini, ali I  pojedinačnog autorskog rada kroz vreme.

Na Smotri su jednako zastupljeni i stvaraoci koji godinama ne odustaju od svoje ljubavi, rada i posvećenosti likovnoj umetnosti, ali i mladi autori kojima su ovakvi javni nastupi jedno veliko ohrabrenje za dalji rad.

Autori koji su zainteresovani za predstavljanje svog rada na Smoti dodatne informacije mogu dobiti i telefonom na broj 031/3893-933.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je onda rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla