25.3 C
Uzice
септембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Požega dobija najmlađeg predsednika u Srbiji

Požega – Đorđe Nikitović (25) diplomirani ekonomista mogao bi danas postati najmlađi predsednik opštine u Srbiji ukoliko skupštinska većina usvoji predlog koji će se naći danas na skupštinskom zasedanju.

Na današnjoj skupštini biće izabrano potpuno novo rukovodstvo koje će voditi Požegu u narednom periodu. Pored predsednika biće izabran predsednik lokalnog parlamenta a kandidat za to mesto je dosadašnja zamenica Verica Bogićević koja dolazi iz redova SPS. Takođe, biće izabrani njihovi zamenici i novo Opštinsko veće.
Inače, skupština Požege broji 52 odbornika a za izbor ovih kandidata potrebno je 27. Vladajuću većinu čini SNS, SPS, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS.
Skupština je zakazana za 10:00 časova.

Godine prednost ili mana

Obzirom da kandidat za predsednika opštine Đorđe Nikitović ima 25 godina u javnosti se potegla diskusija da li je to prednost ili nedostatak.

„Činjenica je da se radi o mladom, obrazovanom i darovitom momku i da smo se u okviru koalicije odmah složili da on može biti kandidat. Tu funkciju može obavljati samo neko iz reda odbornika i kada se to uzme u obzir onda je izbor pao na njega. Za takav predlog imamo podršku čak i van koalicije. Očekujem da danas zaista dobijemo najmlađeg predsednika opštine u državi”, kaže naš sagovornik čije ime je poznato redakciji.

Bivši predsednik opštine Milan Božić podneo je ostavku nakon nedavnog hapšenja ali je juče iznenada povukao taj dokument. Božić je u pritvoru proveo mesec dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode. On je u neformalnom razgovoru izjavio da je celokupna hajka na njega iskonstruisans, da nije normalno da neko dobije 170 krivičnih prijava i da će lako na sudu dokazati da nije kriv.

RINA/GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla

Fondacija „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“ pokreće humanitarnu akciju u Užicu

Oglasna Tabla

Oko 90 odsto stambenih kredita u švajcarskim francima prebačeno u evre

Oglasna Tabla

Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Oglasna Tabla

Peticija Pokreta za decu „Tri plus”: Da svu đaci u Srbiji uče iz istih knjiga

Oglasna Tabla

Zabranjen rad dve škole u Srbiji

Oglasna Tabla