13.2 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Požega dobija najmlađeg predsednika u Srbiji

Požega – Đorđe Nikitović (25) diplomirani ekonomista mogao bi danas postati najmlađi predsednik opštine u Srbiji ukoliko skupštinska većina usvoji predlog koji će se naći danas na skupštinskom zasedanju.

Na današnjoj skupštini biće izabrano potpuno novo rukovodstvo koje će voditi Požegu u narednom periodu. Pored predsednika biće izabran predsednik lokalnog parlamenta a kandidat za to mesto je dosadašnja zamenica Verica Bogićević koja dolazi iz redova SPS. Takođe, biće izabrani njihovi zamenici i novo Opštinsko veće.
Inače, skupština Požege broji 52 odbornika a za izbor ovih kandidata potrebno je 27. Vladajuću većinu čini SNS, SPS, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS.
Skupština je zakazana za 10:00 časova.

Godine prednost ili mana

Obzirom da kandidat za predsednika opštine Đorđe Nikitović ima 25 godina u javnosti se potegla diskusija da li je to prednost ili nedostatak.

„Činjenica je da se radi o mladom, obrazovanom i darovitom momku i da smo se u okviru koalicije odmah složili da on može biti kandidat. Tu funkciju može obavljati samo neko iz reda odbornika i kada se to uzme u obzir onda je izbor pao na njega. Za takav predlog imamo podršku čak i van koalicije. Očekujem da danas zaista dobijemo najmlađeg predsednika opštine u državi”, kaže naš sagovornik čije ime je poznato redakciji.

Bivši predsednik opštine Milan Božić podneo je ostavku nakon nedavnog hapšenja ali je juče iznenada povukao taj dokument. Božić je u pritvoru proveo mesec dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode. On je u neformalnom razgovoru izjavio da je celokupna hajka na njega iskonstruisans, da nije normalno da neko dobije 170 krivičnih prijava i da će lako na sudu dokazati da nije kriv.

RINA/GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla