23.1 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

POŽEGA 12. PUT OKUPLJA MLADE FILMADŽIJE: RASPISAN KONKURS ZA KAMP „INTERAKCIJA“

CECA GIF (2)

Nezavisni filmski centar „Filmart“ iz Požege raspisao je konkurs za učešće na dvanaestom Međunarodnom filmskom kampu „Interakcija 2017“, koji će biti održan od 10. do 27. avgusta, i Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2017“.

Tokom „Interakcije“, kao i prethodnih 11 godina, studenti iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, u Užicu, Čačku i Ivanjici, snimiće dokumentarne filmove na zadatu temu.

 Za drugi deo kampa planiran je „Interdok“ gde će dokumenaristi Dragan Elčić i Mladen Matičević držati predavanja o kreativnom dokumentarnom filmu.

Interakcija: Raspisan konkurs za studente režije, produkcije, kamere, dizajna zvuka i montaže

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija

– Na konkurs za učešće na kampu, koji je otvoren do 30. aprila, mogu da se prijave studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, dok je konkurs za učešće na masterklasu otvoren do 10. juna i na koji se mogu, pored studenata filmskih škola, prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu- izjavio je Dejan Petrović, direktor „Filmarta“.

Na prethodnih 11 kampova učestvovalo je 204 mladih filmadžija iz 50 država koji su snimili 41 dokumentarac, od kojih je 13 osvojilo nagrade na međunarodnim fesitivalima.

Izvor:Blic/Vladimir Lojanica/Foto: privatna arhiva / RAS Srbija


cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nagrađeni najbolji literarni radovi osnovaca na temu ekologije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Poreznici kucaju na vrata: Od 1. jula, po krevetu naplaćivaće se porez 3.500 dinara

Oglasna Tabla

Sunčano i toplo uz moguće naoblačenje

Oglasna Tabla