Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Povratak prirodi” u subotu 28. avgusta

U subotu, 28. avgusta 2021. godine, u okviru manifestacije “Žestival” , Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“ d.o.o organizuje rekreativno-edukativni dan pod nazivom „Povratak prirodi“ u klisuri Đetinje.

Aktivnosti su organizovane u periodu od 08 do 20 časova duž Zelene staze klisure Đetinje, u saradnji sa Gradom Užice, Narodnim muzejom Užice, Turističkom organizacijom Užice, Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija, Zip linijom „Stari grad“, Sportsko-penjačkim klubom „Stari grad“, Planinarskim društvom „Rujno“, PR Klisura 031 – „Izazov Đetinje“ i udruženjima „Izazov Tare“ i „ Alasi sa Đetinje “.

Aktivnosti obuhvataju:

-Obilazak hidrocentrale „Pod gradom“ na Gradskoj plaži moguć je od 09 do 15 časova. Stručno vođenje grupa od strane kustosa Narodnog muzeja Užice je na svakih pola sata. Obilazak se ne naplaćuje.

-Planinarenje stazom Đurića orlovi realizuje Planinarsko društvo „Rujno“. Polazak grupe je u 08 časova sa početne tačke staze kod Velike brane. Od opreme je potrebna sportska obuća prilagođena vremenskim uslovima i kišna kabanica. Učešće se ne naplaćuje.

-Demonstracija Fly Fishing-a (mušičarenje) u Staparkoj banji će trajati od 09 do 12 časova. Oprema za demonstraciju je obezbeđena u organizaciji Udruženja „Alasi sa Đetinje“. Učešće se ne naplaćuje.

-Demonstraciju sportskog penjanja na prirodnoj steni kod Velike brane organizuje Sportsko-penjački klub „Stari grad“ u periodu od 11 do 13 časova. Oprema za demonstraciju je obezbeđena i učešće se ne naplaćuje.

-Vožnja kajaka na Velikoj brani u organizaciji Klisura 031 „Izazov Đetinje“ se naplaćuje 500 dinara po kajaku (dvosed). Vožnja kajaka je dostupna od 09 do 19 časova. Oprema je uključena u cenu.

-Vožnja zip linije sa Starog grada je moguća od 16 do 20 časova. Cena jedne vožnja je 500 dinara.

-Organizovana vožnja biciklama Zelenom stazom do Staparske banje polazi u 16 časova sa Gradske plaže (plato iznad hidrocentrale) u organizaciji Udruženja „Izazov Tare“. Neophodno je obezbediti sopstvenu biciklu i opremu. Učešće se ne naplaćuje.

-Radionice Neolit za najmlađe” organizuju se u Arheološkom muzeju na otvorenom „StaPARK“ u Staparkoj banji sa početkom u 17 časova. Obuhvataju realizaciju radionica arheologija za decu i izradu neolitske kemarike. Oprema za radionice je obezbeđena i učešće se ne naplaćuje.

Za zainteresovane učesnike obezbeđen je prevoz minibusom na relaciji železnički most u Turici (okretanje kod male hidrocentrale) do Staparske banje i natrag.  Polasci su u 15, 16 i 17 časova. Povratak iz Staparske banje je nakon 19 časova.

Svi učesnici su osigurani od slučaja nesreće, a za sve registrovane učesnike obezbeđeno je osveženje. U slučaju lošeg vremena, organizator će blagovremeno obavestiti javnost o izmenama u organizaciji.

Prijave za planinarenje i vožnju biciklama kao i sve ostale informacije možete dobiti putem telefona: 031 523 065, 065 2256498 i 065 8230657.

Rekreativno-edukativni dan „Povratak prirodi“ u klisuri reke Đetinje podržan je kroz projekat “THEMATIC – Tourism founded on Innovation Capacities“ koji realizuje RRA Zlatibor. Projekat finansira Evropska unija kroz program Interreg ADRION 2014-2020.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА