ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Поводом тематске недеље завичајна песникиња Мирјана Ранковић Луковић у посети ученицима из Криве Реке (видео)

Тематска недеља у издвојеном одељењу у Кривој Реци обележава се од 1. до 4. новембра, под називом „Мудрост светом влада“. Песникиња Мирјана Ранковић Луковић била је гост ове темтске недеље, а данашњи дан улепшала је ученицима млађих разреда, својом поезијом и причама.

У ОШ „Миливоје Боровић“ Мачкат, у извдвојеном одељењу у Кривој Реци, данас је одржана радионица млађим разредима под називом „Мудрост светом влада“ у оквиру тематске недеље. Сви наставни садржаји прилагођени су овој тематици, а ученици су на креативан начин учествовали у свим задатим активностима током недеље.

„У протеклих неколико година смо на нивиоу одељенског већа млађих разреда увели праксу тематско планирање, а то подразумева реализацију осам тематских недеља и осам тематских дана током наставне године. Осим садржаја који прилагођавамо у настави, потрудимо се увек да доведемо госте из те области којом се у том тренутку бавимо и коју обележавамо. До сада су нам гости били из Спортског културног центра, затим сликар Божо Јоксимовић, а у обележавању ове тематске недеље сетили смо се Мирјане Ранковић Луковић. До сада смо са Миром комуницирали са пословне стране, као новинарком, а сада је она први пут дошла срцем да нам представи уметнички део себе“, рекла је Љиљана Андрић, учитељица у ОШ „Миливоје Боровић“ Мачкат.

Гост ове тематске недеље била је завичајна песникиња Мирјана Ранковић Луковић, која је овом приликом за ученике из Криве Реке написала песму „Зрно мудрости“, која и одговара теми саме недеље. Песникиња је овом приликом говорила своје стихове, читала одабране приче из збирке „Приче из Причевића“, и одговарала на многобројна питања радозналих и знатижељних малишана.

„Када ме је учитељица Андрић позвала да будем њихов гост у тематској недељи и рекла ми шта је тема „Мудрост светом влада“, размишљала сам на који најбољи начин разговарати са са децом узраста од 1. до 4. разреда, а да свима буде јасно оно што будем хтела да им пренесем. Сви су јако били мирни, пажљиви што је невероватно за њихов узраст, њихова питања су била врло лепа и промишљена и стварно смо се овом приликом дивно дружили. Увек се радо одазивам када су оваква дешавања у питању, била сам гост у школи на Златибору али старијим разредима, јер је дружење са децом посебно, није ни чудо што песници за децу остају тако дуго млади, а имамо пример и Ршума, Добрице…“, каже Мирјана Ранковић Луковић, завичајна песникиња.

Ученици су пажљиво слушали и учествовали, а за сам крај дружења , поклонили су слику коју су сами урадили песникињи Мирјани, као мали гест захвалности за долазак и гостовање у њиховој школи.

Сања Глишовић

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА