OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Поводом Националног дана књиге градоначелница посетила библиотеку у Севојну (ВИДЕО)

Поводом 28. фебруара Националног дана књиге градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић посетила је огранак Народне библиотеке Ужице у Градској општини Севојно. У разговору са запосленима упознала се са историјатом, ове више од шест деценија старе библиотеке, а са предшколцима вртића Маслачак разговарала је о значају читања књига.

“Национални дан књиге са задовољством обележавамо овде у библиотеци у Градској општини Севојно, јер желимо да пошаљемо јасну поруку да су нам једнако важни сви наши грађани било да живе у центру града, на периферији, у Севојну или било којој сеоској месној заједници”, истакла је градоначелница.

Према њеним речима, сви имају једнаке потребе како у погледу неопходне инфраструктуре тако и у свим осталим важним областима живота.

“Севојничани имају срећу да библиотеку имају више од шест деценија, а захваљујући ентузијазму оних који су у њој радили и оних који данас раде библиотека из године у годину има све већи књижевни фонд и све више чланова. Посебно нам је драго и што се значајна пажња посвећује едукацији најмладјих кроз радионице које се редовно организују и које су прилагођене управо њима. На нама је да пружимо подршку како у организацији радионица тако и опремању оваквих простора”.

Градоначелница је подсетила да Град подршку пружа и кроз издвајања за издаваштво, нарочито ауторима из нашег града и околине.

“Током прошле године Град је са огромним задовољством подржао и пројекат др Зорана Лазића и др Маје Димитријевић као генерални покровитељ књиге под називом “ Тата мама ако ме волиш прочитај”. Неколико примерака донели смо данас и овде, јер желимо да нам деца одрасту у здравом окружењу и да добар део образовања добију управо кроз читање књига”.

Душица Мурић директорка Народне библиотеке Ужице захвалила се на посети и подршци коју библиотека има, посебно истакавши да је захваљујући средтвима које је определио Град комлетно замењена столарија у овом простору у Севојну.

“Органак у Севојну броји око 15 хиљада кљига, имамо преко 1000 чланова, имамо одличну сарадњу са вртићем Маслачак и са ОШ “Алекса Дејовић”. Ораганизујемо бесплатне креативне радионице за прваке и предшколце који имају и бесплатну чланарину. Први њихов долазак у библиотеку пропраћен је креативном радионицом и свако од њих привог дана добије чланску карту. Корисници услуга библиотеке у Севојну и чланови могу исте услуге користити и у матичној библиотеци у Ужицу. Трудимо се да фонд библиотеке стално богатимо, да садржи актуелне наслове све оно што је потребно нашим корисницима у Севојну”.

Кроз радионицу под називом “Дођи, слушај, читај”, малишани вртића “Маслачак”  учили су о основним правилима понашања у библиотеци. Кроз занимљиве примере и причице научили су како се
чувају књиге и који је рок за враћање. Један од циљева да деца заволе књигу, затим да од малена
стекну навику посете библиотеци и да им то буде задовољство а не само обавеза.

Извор: узице.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla