ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Поводом Националног дана књиге градоначелница посетила библиотеку у Севојну (ВИДЕО)

Поводом 28. фебруара Националног дана књиге градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић посетила је огранак Народне библиотеке Ужице у Градској општини Севојно. У разговору са запосленима упознала се са историјатом, ове више од шест деценија старе библиотеке, а са предшколцима вртића Маслачак разговарала је о значају читања књига.

“Национални дан књиге са задовољством обележавамо овде у библиотеци у Градској општини Севојно, јер желимо да пошаљемо јасну поруку да су нам једнако важни сви наши грађани било да живе у центру града, на периферији, у Севојну или било којој сеоској месној заједници”, истакла је градоначелница.

Према њеним речима, сви имају једнаке потребе како у погледу неопходне инфраструктуре тако и у свим осталим важним областима живота.

“Севојничани имају срећу да библиотеку имају више од шест деценија, а захваљујући ентузијазму оних који су у њој радили и оних који данас раде библиотека из године у годину има све већи књижевни фонд и све више чланова. Посебно нам је драго и што се значајна пажња посвећује едукацији најмладјих кроз радионице које се редовно организују и које су прилагођене управо њима. На нама је да пружимо подршку како у организацији радионица тако и опремању оваквих простора”.

Градоначелница је подсетила да Град подршку пружа и кроз издвајања за издаваштво, нарочито ауторима из нашег града и околине.

“Током прошле године Град је са огромним задовољством подржао и пројекат др Зорана Лазића и др Маје Димитријевић као генерални покровитељ књиге под називом “ Тата мама ако ме волиш прочитај”. Неколико примерака донели смо данас и овде, јер желимо да нам деца одрасту у здравом окружењу и да добар део образовања добију управо кроз читање књига”.

Душица Мурић директорка Народне библиотеке Ужице захвалила се на посети и подршци коју библиотека има, посебно истакавши да је захваљујући средтвима које је определио Град комлетно замењена столарија у овом простору у Севојну.

“Органак у Севојну броји око 15 хиљада кљига, имамо преко 1000 чланова, имамо одличну сарадњу са вртићем Маслачак и са ОШ “Алекса Дејовић”. Ораганизујемо бесплатне креативне радионице за прваке и предшколце који имају и бесплатну чланарину. Први њихов долазак у библиотеку пропраћен је креативном радионицом и свако од њих привог дана добије чланску карту. Корисници услуга библиотеке у Севојну и чланови могу исте услуге користити и у матичној библиотеци у Ужицу. Трудимо се да фонд библиотеке стално богатимо, да садржи актуелне наслове све оно што је потребно нашим корисницима у Севојну”.

Кроз радионицу под називом “Дођи, слушај, читај”, малишани вртића “Маслачак”  учили су о основним правилима понашања у библиотеци. Кроз занимљиве примере и причице научили су како се
чувају књиге и који је рок за враћање. Један од циљева да деца заволе књигу, затим да од малена
стекну навику посете библиотеци и да им то буде задовољство а не само обавеза.

Извор: узице.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА