ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Повлачи се овај лек: Намењен је деци, купује се овде, а ово је разлог повлачења

Компанија Сандоз д.о.о. и хрватска Агенција за лекове и медицинске производе Халмед објавила је прошле недеље да се серија лека Флуимукан Јуниор 20 мг/мл, орална употреба, повлачи са тржишта због сумње загађења течности честицама амбалаже.

Флуимукан Јуниор орални раствор је лек за смањење вискозности бронхијалног секрета (слузи) у дисајним путевима. Користи се за смањење вискозности слузи и олакшавање искашљавања код бронхитиса повезаног с прехладом код деце старије од 2 године.

Поменути лек је присутан под другим бренд именом и зове се ACC Kids 20мг/мл 100 мл.

Такође, у њима није потврђено присуство честица.

Ипак, из предострожности, компанија је превентивно повукла серију лека.

– Поменути лек под називом, Флуимукан Јуниор 20 мг/мл није регистрован у Србији. Он је присутан под другим бренд именом и зове се ACC Kids 20мг/мл 100 мл. С обзиром на то да су нам пацијенти приоритет у свему што радимо, блиско сарађујемо с надлежним органима како бисмо осигурали да наши лекови буду у складу с регулаторним захтевима и највишим стандардима квалитета – рекли су уз компаније.

Недавно је на немачком тржишту детектован производ у коме су пронађени делови честица од контактне амбалаже тј. унутрашње стране затварача бочице. Сама амбалажа направљена је од ФДА и ЕУ одобреног материјала, те су наведене честице нешкодљиве. У производима који су на тржишту Србије те честице нису потврђене.

Из предострожности, компанија је одмах покренула превентивно повлачење серије лека на свим тржиштима.

– Као одговорна компанија, Сандоз је на свим тржиштима због предострожности, одмах покренуо превентивно добровољно повлачење лека са горе наведеном контактном амбалажом (затварачима). С тим у вези, апотеке и велепродаје су већ зауставиле даљу дистрибуцију ових серија производа.

Сандоз је пријавио несташицу лека Агенцији за лекове и медицинска средства као и Министарству здравља и информације о пријави су јавно доступни подаци.

– Као и до сада, блиско сарађујемо, и наставићемо сарадњу с надлежним институцијама како бисмо на прави начин пацијентима обезбедили квалитетну терапију.

Дневник

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце