ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Повећана месечна накнада за младе у програму „Моја прва плата“

Влада Србије изменила је Уредбу о Програму подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“, повећавши месечну накнаду младима са средњим образовањем који ће уместо досадашњих 25.000 месечно добијати 28.000 динара, а млади са високим образовањем 34.000 уместо 30.000 динара колико је било до сада, према измени Уредбе која је објављена у Службеном гласнику.

Циљ Програма „Моја прва плата“ је подстицање запошљавања младих, уз претходну обуку за посао и стицање првих радних искустава, као и подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова.

Током девет месеци трајања програма кандидату примају од државе новчану накнаду. Новац се исплаћују иректно корисницима, преко Националне службе за запошљавање, а послодавци могу да исплате и додатни износ.

Нова економија је пре годину дана писала да је више од 5.000 послодаваца у прва два циклуса програма, током последње две године, примило чак 18.000 младих на оспособљавање за рад. Од укупног броја младих укључених у први циклус програма, 43 одсто се запослило.

Нова економија

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА