ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

Чајетина – Туристички упосленици из западне Србије сумирају резултате у години на измаку. На Златибору се одржава 7. конференција

Туристичке организације Регије Западна Србија, у оквиру програма прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине. Уз туристичке раднике из овог региона Србије учествују и гости из Тузле, партнери Ужица у прекограничним пројектима.

„Активни одмор и еко туризам су најзначајнији туристички производи у Регији Западне Србије и корона је показала да ће људи у наредном периоду све више желети одмор у очуваној природи и заштићеним подручјима”, рекао је директор ТО Регије западна Србија Мирослав Рађен.

Ми можемо да се похвалимо да имамо веома разноврсне садржаје а и тема ове конференције је како унапредити нашу целокупно туристичку понуду када је у питању боравак на отвореном. Радимо и пројекат прекограничне сарадње са Босном и Херцеговином преко еко кампова унапредимо овај туристички производ. Срећни смо јер без одличног умрежавање како са осталим регијама тако и у Србији нема и већег прилива страних туриста.

У целој Регији Западне Србије имају уређене пешачке, планинарске и бициклистичке стазе које спајају више дестинација и регија. „Имамо и четири зип лајна као и измајмљивање кајак и суп даски на нашим језерима, такође имамо рафтинг и сплаварење. Имамо и активности које могу да упражњавају и туристи који немају претходну физичку спремност, али и за ове који су у пуној форми”, казао је Рађен.

Према његовим речима овом годином су веома задовољни јер је туристички промет већи у односу на прошлу годину за 15 одсто.

Сарадња Туристичке организације Пријепоље са Регијом западне Србије огледа се кроз бројне пројекте које је сама Регија организовала.

„Један од њих је и са градом Тузлом, који нашој општини доноси еко камп који ће бити постављен на одређеној локацији. Оно што нас свакако очекује у наредној години јесте наставак сарадње и њено продубљивање у смеру прекограничних пројеката које подржава ЕУ, а тичу се Црне Горе и Босне и Херцеговине као и наше Србије. Када је реч о туристичкој сезони општине Пријепоље, приметан је узлазни тренд посете туриста. Број ноћења сваке године расте, тако да је евидентно да је све више власника који проширују своје смештајне капацитете, пре свега у сеоским домаћинствима. Све се више прича о Пријепољу као дестинацији, па је сарадња са Регијом и кроз пројекте прекограничне сарадње итекако даје резултате”, казао је Петар Васиљевић, директор ТО Пријепоље.

Бранко Пуцаревић директор ТО Златар захвалио се ресорном министарству које им је са много новца помогло да развију пројекте како локалних туристичких организација тако и оне који су имплементиране у Регију западне Србије и прекограничној сарадњи.

„Златар је спреман за наступајућу зимску сезону а у оквиру хотела Панорама имамо организован и дочек Нове године”, рекао је Пуцаревић.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта